Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver
Stäng

Kan tyvärr inte skriva ut startsidan.

Startsida

Evenemang

Planera din resa

Våra destinationer

Södra Roslagen

I södra Roslagen finns många intressanta platser att upptäcka! Besök det historiska Wira Bruk från 1600-talet eller utforska den vackra engelska parken vid Rydboholms slott, där Gustav Vasa tillbringade sin barndom. I Österåkers skärgård finns platser som har inspirerat författare som Stieg Larsson och Elsa Beskow. Passa på att besöka Finnhamn med sina tre pittoreska hamnar: Paradisviken, Vandrarhemsviken och Flytbryggan, perfekta för kajakpaddling och paintball. Siaröfortet på Kyrkogårdsön är en imponerande försvarsanläggning från första världskriget. Missa inte heller att vandra på Roslagsleden genom södra Roslagens vackra natur.

Mellersta Roslagen

I mellersta Roslagen finns Roslagens huvudstad, Norrtälje. Här kan du besöka Roslagsmuseet för att lära dig om regionens historia eller ta en promenad längs Norrtäljes vackra kaj för att njuta av den fina utsikten över kusten. I stadens centrum finns mysiga caféer och butiker där du kan utforska lokala konstverk och hantverk. Norrtäljeån är perfekt för lugna stunder vid vattnet eller för en avslappnande båttur genom den omgivande naturen. Glöm inte att besöka Vikingabyn Storholmen, där du kan uppleva spännande rekonstruktioner av vikingatida byggnader och aktiviteter.

Norra Roslagen

I norra Roslagen kan du besöka skärgårdsöar som Gräsö, Örskär och Rävsten som alla har fina naturområden med spännande historia och flora. I kuststäderna Öregrund och Östhammar finns caféer, restauranger och en mängd evenemang och aktiviteter året runt. På vintern kan du åka längdskidor på konstsnöspår i Gimo och till sommaren se det fartfyllda Roslagsloppet med racerbåtsförare i världsklass i Öregrund. För den som vill leta sig ned i bergets djup erbjuds Via Ferrata vandringar ner i Dannemora isgruva och ett stenkast bort ligger Österbybruks herrgårdsområde där kultur, konst, historia och trädgård blomstrar.

Vandringsleder