Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Roslagsleden: Följ stigen, utforska skatterna, skapa minnen

Bild

Upptäck Roslagsleden, en naturskön vandringsled från Danderyd till Grisslehamn. Utforska 19 mil av kultur, orörd natur och kustlandskap.

Ge dig ut på Roslagsleden, en naturskön vandringsled från Danderyd till Grisslehamn vid Ålands hav. Utforska nästan 19 mil av runrik fornminnesbygd genom orörda skogar, klara sjöar och levande landsbygd. Upptäck historiska platser som kyrkor och slott, och vandra längs en kustlinje med klippor och sand vid det vackra havet.

Roslagsleden är uppdelad i 11 dagsetapper, varav den kortaste är 9 km och den längsta 25 km. Med en normal vandringshastighet på 5 km per timme kan du planera din resa för att verkligen njuta av allt. Ge dig själv utrymme att utforska och förlora dig i de vackra ögonblicken längs vägen.

För övernattning längs leden finns många alternativ, från vindskydd till hotell. Leden är tydligt markerad med orangefärgade markeringar och pilar. Vid varje etappstart och slut finns informationstavlor för extra vägledning.

Roslagsleden är en del av Europavandringsled nr 6, sträckande sig från Grekland till Kilpisjärvi i norra Finland. Genom kommunerna Danderyd, Sollentuna, Täby, Vallentuna, Österåker och Norrtälje får du en rik upplevelse av svensk natur och historia under din vandring.

Karta

För en detaljerad karta som går att ladda ner som PDF-fil, besök Naturkartans webbplats: Länk till karta Länk till annan webbplats.

Publicerad:
Senast uppdaterad: