Roslagens logotype, gul bakgrund och blå bokstäver

Blå leden - din entré till nya naturäventyr!

Bild

Blå leden på sträckan mellan Norrö och Stava.

Ge dig ut på en minnesvärd vandring längs Blå leden och upplev 35 kilometer av enastående och varierande kulturlandskap, från den måleriska hamnen i Vaxholm till det idylliska Domarudden i Österåker.

Blå leden tar dig med på en resa genom några av regionens mest förtrollande platser och erbjuder en perfekt möjlighet att omfamna naturens skönhet. För de äventyrslystna vandrarna är Blå leden även ansluten till Roslagsleden, vilket ger dig möjlighet att utöka din vandring och utforska de omgivande områdena. Vid Bogesund på det vackra Bogesundslandet kan du välja att förlänga din vandring och upptäcka nya äventyr.

En nio kilometer lång anslutningsled vid Löttinge i Täby knyter samman Blå leden och Roslagsleden, vilket skapar ännu fler möjligheter att fördjupa dig i det omgivande landskapet.

Njut av varje steg längs Blå leden, men var medveten om en kort sträcka kring Rydbo, där leden går över privat mark och inte underhålls av kommunen. Trots utmaningar som varierande terräng och potentiella hinder som skogsavverkning och nedfallna träd, låt inte detta avskräcka dig från att utforska resten av Blå leden. Här är leden tydligt markerad med blåa markeringar.

Blå leden inbjuder dig till en harmonisk vandring, där varje steg tar dig närmare naturen och dess skatter. Utforska, njut och skapa minnen för livet längs denna enastående vandringsled!

Blå leden Etapp 4

Prästfjärden - Domarudden 7.5 km

Denna etapp tar dig genom olika miljöer, från bostadsområden till Röllingby backar med sina fascinerande kulturhistoriska lämningar. Fortsätt genom skog- och ängsmark, passerande Gillmyra, och avsluta vid Domarudden. Här kan du njuta av både servering och möjligheten till ett uppfriskande bad. En kort men variationsrik vandringsupplevelse som bjuder på natur, kultur och avkoppling.

Karta och mer information

Publicerad:
Senast uppdaterad: