Stuguthyrning vid Örskärs fyr

Adress: Örskärs fyr, 742 97 Gräsö
Område: Öregrund (Vid kusten)
Visa karta

Stuga | Välkommen till Örskär -skärgårdens nordligaste utpost. Uthyrning av boende på en kulturminnesmärkt plats. En fantastisk utsikt mot havet och fyren. Anläggningen är öppet maj- mitten av oktober.

Hos oss kan man hyra boende i den gamla fyrvaktarbostaden eller i de två stugorna som tidigare tillhört försvaret. Dessutom har vi "Fiskestugan" - en enklare campingstuga för 2 personer mer avskilt på öns sydöstra del. Vi hyr ut över helg, kortvecka, eller vecka beroende lite när på säsong.

Större delen av Örskär är naturreservat och naturen är varierad med hällmarker, barrskog, klippor och strandängar. Det är en rik flora och särskilt då orkidéer, på ön finns 18 av landets 28 arter. Örskär är också en viktig rastplast för flyttfåglar och under vår och höst besöks ön av många fågelskådare.
Örskär är inget levande skärgårdssamhälle, verksamheten kretsar kring fyrplatsen och det är inte något besökstryck att tala om. Det finns inga fast boende på ön, endast ett mindre antal sommarstugor. Du hittar lätt en egen badklippa att vara på även under högsäsong och kan uppleva lyxen att vandra runt på ön utan några folksamlingar.

Till Örskär kommer man för att ta det lugnt, sola, fiska, bada från klipporna och umgås med vänner och bekanta. Ön är större än vad många tror och vill du gå runt hela ön har du att göra 4-5 timmar. Det finns uppmärkta stigar både på öns västra del och inne på naturreservatet så det är enkelt att ta sig runt och uppleva ön.

Faciliteter och service

Vid kusten
Generella faciliteter
Husdjur tillåtna
Mat & Dryck på plats
Restaurang Självhushåll

Policy

Husdjur
Husdjur tillåtna

Kontaktinformation

Gatuadress
Örskärs fyr
Postadress
742 97 Gräsö

LänkarBoka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online

Boka hos oss

  • Roslagens officiella bokningssajt
  • Brett utbud av boende, aktiviteter och evenemang
  • Säker betalning online
Build: 2023-09-19 09:19:35, Host: cbonline04, DB: o3.cbguide-6632.cbischannel-14995.v1 online3data04.db.citybreak.com:8080, Controller: Accommodation, Action: showdetails