cbis:2174944
cbis:2174944

Yngve Bergers dag

Stipendiater från Yngve Bergers minnesfond ställer ut sina alster (skulptur). Utställningen om Yngve Berger finns också på plats liksom hans verk "Fantasins farkoster"

Husdjur tillåtna Trådlöst internet WC Rökfritt Skärgård Kostnadsfritt

Information

Förutom att gå på utställning hos hembygdsgården kan du få en guidning i det unika Båtsmanstorpet som är i stort sett likadant nu som när det byggdes ca 1730. Det har aldrig byggts om för att bli t ex en sommarstuga och är nu möblerat som det såg ut när den siste båtsmannen levde här med sin fru Josefina och åtta barn under senare delen av 1800- och början av 1900-talet. Här finns också utställningar om den siste båtsmannen, om bomberna som föll över Blidö 1944 med mera. Tvärs över vägen från Båtsmanstorpet ligger Silversmedens Hus. Där kan du beskåda silversmeden och allkonstnären Yngve Bergers konstverk ”Fantasins farkoster” och andra föremål och se hans lilla silversmedja. På tomten finns också den Bagarstuga som gjorts i ordning och där du kan gå på kurs i tunnbrödsbakning eller boka Bagarstugan för eget bak. Loppis pågår i Garaget i närheten av Båtsmanstorpet.

Externa länkar och dokument

Facebook: Blidö sockens hembygdsförening

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

5 August 12:00 - 16:00

Vägbeskrivning

Ta väg 276 från Norrtälje eller Åkersberga till Penningby. Ta där väg 278 till Furusund, 17 kilometer. Ta färjan till Yxlan, fortsätt över den ön till nästa färja till Blidö. Färjorna går varje hel och halv timme och är tidsmässigt kopplade. På Blidö kör du stora vägen ett par kilometer till byn Oxhalsö med en ICA-affär till vänster. Ta vägen till vänster mot Bromskär. Blidö sockens hembygdsförenings hembygdsgård ligger till vänster och till höger efter ca 100 meter, skylt ”Båtsmanstorp”.