cbis:1986274

Wira-spelen 2021

Pris från 150 SEK

Wiraspelen är ett musikskådespel som spelas på amfiteatern i Wira bruk. Wiraspelen satsar på att premiären ska äga rum den 10 juli och spelen pågår till den 18 juli. Notera att det kan bli ändringar.
Handikappvänligt WC Barnvänligt Rökfritt Sommarlov Bruken

Information

Om Wira-Spelen

Wira-Spelen har sedan urpremiären 1985 spelats varje sommar, utomhus, på Isacs äng, som ligger i det sagolikt vackra Wira Bruk i Österåker, Roslagen. Detta bara en dryg timmes bilresa från Stockholm och 25 km från Åkersberga.

Spelen är - med sina ca 100 aktörer, levande orkester, spelmän, många ryttare och egen kör - ett av Sveriges största årligen återkommande musikskådespel. Den storslagna berättelsen om vänskap, kärlek, maktmissbruk och oväntade upptåg från 1760-talets vapenbruk i Wira, har fängslat både stora och små genom tiderna.
Smedjorna som en gång hade ensamrätt att tillverka värjor till Svenska Kronan, brukas än idag och finns att beskåda intill spelplatsen.

Hos oss spelar professionella och väletablerade skådespelare sida vid sida med hängivna amatörer vilket ger publiken ett alldeles unikt skådespel.
Några av våra väletablerade skådespelare 2021 är bla Simon Norrthon, Donald Högberg, Joakim Gräns, Julia Frisberg, Freddy Åsblom, David Andersson mfl.

I år regisseras en ny bearbetad version Wira-Spelen av Joakim Gräns och kapellmästare är Karl Wallmyr. Koreograf, Mia Wesslau.
Det är en 2 timmar och 20 minuters (ungefär) helaftonsupplevelse med en paus på ca 20 min. I Wira bruk som är en levande by finns även en restaurang som är öppen i anslutning till vår föreställning och en betalparkering för publiken.

Skådespelet är ursprungligen författat av Leif Nilsson och tonsatt av Bo Hülphers och genom åren har flera välkända artister medverkat i Wira-Spelen.

Läs mer på www.wiraspelen.se och känn er hjärtligt välkomna ut till oss i sommar mellan 10 - 18 juli för att se vår helaftonsföreställning i 2 akter under bar himmel.

Det är magiskt. Man glömmer inte ett besök i Wira i första taget.