cbis:1981705

Viksbåtens Dag på Erikskulle

Viksbåten på Erikskulle museum är kanske den bäst bevarade svenska båten från vikingatiden. På Viksbåtens Dag presenterar de två mest kunniga experterna på området båten från sina respektive perspektiv; det akademiska och det praktiska.
Husdjur tillåtna WC Barnvänligt Sommarlov Kostnadsfritt

Information

Marinarkeolog Gunilla Larsson är Sveriges främsta expert på järnåldersbåtar och har rekonstruerat bl.a. Viksbåten. Hon håller föreläsningar om båten och sjöfarten på den tiden kl 11.00 och 13.00. Lennart Widerberg har byggt ett antal repliker av Viksbåten. Dessa har han tagit på resor i österled för att visa Viksbåtens duglighet och vikingarnas förmåga att ta sig fram i praktiken. Han har föreläsningar kl 12.00 och 14.00.
Mellan föreläsningarna kan ni se en båtreplik och ströva runt i alla öppna hus, besöka allmogeutställningarna, loppis, handelsbod och kafé.
Vi begränsar deltagarantalet på föreläsningarna så vi kan hålla smittsäkert avstånd. Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer på Erikskulle med avstånd, rena händer och antalsbegränsningar på olika ytor.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

24 July 11:00 - 16:00

Vägbeskrivning

Åk från Norrtälje mot Väddö. När du passerat Söderbykarls kyrka är det 300 meter till avtagsvägen på höger sida. Ta av upp för backen och ta av mot Erikskulle parkering. Det är skyltat.