cbis:1912478
cbis:1912478
cbis:1912478
cbis:1912478

Vikingavandringen, Harg

Den 2 oktober är det dags för årets upplaga av Vikingavandringen - en guidad vandring inkl. lunch och fika på Vikingaleden / St Olav Waterway. Sträckan är 13 km lång med start och mål i Harg.

Information

Välkommen till Vikingavandringen, en lärorik tur på Vikingaleden. Lördagen den 2 oktober.

Vandringen startar och slutar vid Hargs kyrka och är cirka 13 km lång i lätt terräng. Vi vandrar i grupp första delen av turen (olika grupper har olika tempo) och gör stopp där guider berättar om Harg, vikingahistoria och St Olav - vikingen som helgonförklarades och givit upphov till flera pilgrimsleder. Den avslutande delen av sträckan vandras på egen hand och längs vägen serveras lunch och fika i naturen.


UPPLÄGG
Välj samlingstid utifrån det tempo du önskar vandra.

Kl. 9:30 - Raskt
Kl. 10:00 - Medel
Kl. 10:30 – Medel
Kl. 11:00 - Vilsamt

Du tar till starten vid Hargs kyrka på egen hand. Parkering finns längs väg 76 framför kyrkan. Vid ankomst registrerar ni er vid Visit Roslagens bord i närheten av Birgittagården (församlingshemmet) och vandrar iväg i grupp tillsammans med en vandringsledare.
Under turens gång träffar ni olika guider och två stopp görs för lunch och fika. Sista delen av vandringen görs på egen hand.

PRIS
Ordinarie pris 475 kr. Med NT - rabatt och UNT mera rabatt 395 kr. Barn ålder 7-14 år: 275 kr. Under 7 år gratis.
Detta ingår: Guidad vandring inklusive lunchmacka och fika i naturen.

Begränsat antal platser. Sista anmälningsdag: 2021-09-27.

Vandring i små grupper - Varje startgrupp har en vandringsledare som följer med på turen.
De olika grupperna har olika starttid och vandrar i olika tempo (raskt, medel eller raskt). Ungefär halva turen gås i grupp därefter får var och en vandra till målet på egen hand, i egen takt.

Att tänka på - Ta på kläder efter väder och tänk på att lunch och fika serveras utomhus. Du slår dig ned och äter där det passar dig och goda möjligheter finns således att hålla avstånd. Sittunderlag och skavsårsplåster är bra att ha med, likaså egen vätska/vattenflaska och mellanmål ifall du blir hungrig innan eller mellan matstoppen.

Kom också ihåg att pricka av dig hos Visit Roslagens personal när du vandrat färdigt och nått Hargs kyrka.

ANPASSNINGAR FÖR DIN TRYGGHET
Upplägget för Vikingavandringen har anpassats utifrån rådande rekommendationer för social distansering så att du kan genomföra en trygg vandring.

· Start – och mål sker vid Hargs kyrka.
· Du tar dig enkelt till start med egen transport.
· Olika starttider ger spridning på deltagarna.
· Vi vandrar utspritt med gott om avstånd till andra vandrare.
· Begränsat antal platser.

Turen har ett barnpris och är gratis för barn under 7 år, men guidningarna är gjorda med en vuxen publik i åtanke.

En Roslagsambassadörstur till fots
Vikingavandringen är en del av Roslagsambassadörsutbildningen, där den deltagare som deltar i sju utbildningstillfällen högtidligen koras till Roslagsambassadör. Då Vikingaleden är en del av St Olavs Waterway - en pilgrimsled på land och hav är temat för berättarstoppen detta år historiken bakom Olav Haraldsson som blev St Olav och den pilgrimsvandring som följt i hans fotspår.

Vikingaleden - En del av St. Olavs Waterway
Vikingaleden invigdes sommaren 2019 och sträcker sig från Grisslehamn till Gimo. Leden är en del av St Olavs Waterway, en pilgrimsled som går på land och vatten från Åbo via Åland och Roslagen till Trondheim. Vikingaleden länkar samman Roslagsleden med Upplandsleden.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

2 October 09:30 - 14:30
2 October 10:00 - 15:00
2 October 10:30 - 15:30
2 October 11:00 - 16:00

Vägbeskrivning

Samling vid Birgittagården - Hargs kyrka i Harg.