cbis:1943881
cbis:1943881

Vikingabyn Storholmen

Vikingabyn Storholmen - ett arkeologiskt friluftsmuseum. Här kan du uppleva vikingatiden med alla sinnen. Kom med vänner och familj under sommaren, följ med på en skolresa, gå en historisk visning eller boka in ett ovanligt gille!
Barnvänligt Kulturveckan i Östhammars kommun Konferensmöjligheter Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Storholmen år för alla åldrar. Här finns rekonstruerade hus och örtagårdar. Museet ligger i ett område med många runstenar och fornlämningar. Strax vid museet ligger ett stort naturreservat och gravfält med 166 vikingatida gravar.


Aktiviteter på Vikingabyn Storholmen
Museet anordnar skolklassprogram, sommaröppet med prova-på av hantverk, lekar och sagor, guidningar året om och evenemang som Folkfesten kulturmötet och Barnens vikingadag. Gillen, bastukvällar och båtturer på Erken anordnas också för grupper.

Bo som en viking - Prova på att leva som en viking och övernatta i ett av de autentiska vikingahusen. Boendepaketet är tillgängligt på utvalda datum under sommaren. Läs mer här:
Bo som en viking

Storholmens Vikingasommar - Sommaröppet i vikingabyn med massor av aktiviteter för stora som små. Prova på hantverk, lekar, sagor, baka eget bröd, ro vikingabåt mm. Läs mer här:
Vikingasommar

Guidade turer - Örtvandringar, yogavandringar, växtfärgningskurser mm. Läs mer här
Guidade turer

Upplevelsepaket - Bastu- och lögardag - SPA på vikingars vis. Roddartur i vikingabåt på Erken. Bo som en viking - boendepaket inkl. middag och bastu. Bland annat. Läs mer här:
Upplevelsepaket