cbis:2226879

Världsmusik i Världsklass - Tarabband

Lördag 23 September kl. 20:00 Opalen - Rimbo Kulturscen
Handikappvänligt WC Rökfritt Handikappanpassat Skärgård Kommunal regi Rullstolsanpassat Opalen - Rimbo kulturscen Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Bandets frontfigur Nadin Al khalidi och hennes fem musiker bjuder in till en tvärkulturell musikalisk upplevelse som resonerar tarab; Den universella känslan när musik och känslor blir ett.
Det blir en musikupplevelse som det kommer pratas länge om. Du vill helt enkelt inte missa mötet och upplevelsen med Tarabband och deras musik...!
Nadin Al khalidi kom till Sverige för många år sedan. Hon har en bakgrund från Irak och Egypten och 2008 bildade hon bandet tillsammans med svensken Gabriel Hermansson i Malmö.
Bandet är nu aktuell med sitt femte album Yekhaf – arabiska för ”Rädd för mig”. De turnerar världen runt, berör och förtrollar publiken med sin ”tarab” – det arabiska uttrycket för extas genom samspel och musik.
Tarabband är ett 6 mannaband som består av etablerade musiker från Sveriges folk- och världsmusikscener.
Musiken tar avstamp i Malmö via Paris och Medelhavet till Kairo och Bagdad där bandets originalkompositioner och sound skapas. Bandets frontfigur Nadin Al khalidi (”Årets traditionsbärare” vid Swedish World Music Awards 2014) flydde från Irak 2001 och kom till Sverige som flykting.
Hennes texter sammanfogar politiska och sociala ämnen tillsammans med frågor kring identitet, överlevnad och kärlek.
”vissa människor och historier hör vi aldrig talas om. Det minsta vi kan göra är att dela deras berättelser” säger Nadin.

Denna septemberkväll kommer att ta oss med på en rytmisk, stark och på många sätt känslomässig upplevelse när Nadin tillsammans med bandet fyller scenrummet med musiken, berättelsen och sin personligheten.
Varmt välkomna!

Du har möjlighet att boka plats i Evenemangsbuss som rattas av Fridströms Busstrafik. T&R Norrtälje.

Norrtälje Taxiplan vid busstorget
Framkörd 1845
Avgång 19.00
Ankomst 19.30
RETUR
Framkörd 22.00
Avfärd 22.15
Ankomst 23.00

Café/barförsäljning i foajén som öppnar redan kl 19.15

Externa länkar och dokument

https://tarabband.com/videos/

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

23 September 20:00