cbis:1973077

Utställning i skyltfönster

Anders Magnusson är född i Västergötland men bosatt i Roslagen sedan tidigt 70-tal. Han har sin ateljé i Grisslehamn. Anders har utbildat sig på Grundskolan för konstnärlig utbildning och på Konstfack.

Information

Efter studierna började han måla ute i det fria och motiven hämtades alltmer från kustlandskapet i Roslagen. Många målningar skildrar Singö, Väddö och landskapet runt Vaxholm. Det var sekelskifteskonstens naturskildringar som från början inspirerade Anders mest. Zorns vatten, Liljefors landskap och många andra bilder från den tiden ger en närvarokänsla som vittnar om dessa konstnärers stora kärlek och vördnad för naturen och själva livet.

På senare tid har hans målningar blivit mer stämningsmättade, delvis inspirerad av de amerikanska konstnärerna Edward Hopper och Andrew Wyeth – bland annat ensliga hus i skymningen. Stockholms stad har inköpt tio stora målningar som hänger permanent i Socialförvaltningens kongressal vid Södra station.

Utställningen sker i form av en skyltfönsterutställning och betraktas alltså utifrån. Belysningen tänds och släcks av bibliotekets personal och följer ordinarie öppettider.