cbis:1963447

Upplev Uppland Ute

Upplev Uppland Ute. Vi ger dig det bästa nordöstra Uppland kan erbjuda av natur och kultur. Vandring, paddling eller en stunds lugn och ro på en stubbe.

Information

En timme, eller mindre, från den ständiga pulsen och bruset i staden finns vildmarken, stillheten och tystnaden tillgänglig för dig över dagen eller helgen.
Den lilla gruppen, enskilt resande och en naturlig distansering gör att du kan känna dig tryggare här än på de flesta andra platser.

Välkommen med ut en stund
Följ med på en vandring några timmar, en dag eller en helg.
Följ med in i tystnaden och sinnenas värld på Skogsro.
Följ med på Vildmarksmix, med vandring, cykling och paddling.

Österbybruk och Örbyhus är våra utgångspunkter till ett landskap av skogar, myrar, sjöar och ringlande åar. Det påminner mer om ett Norrland i miniatyr.

Här ses älgen i skogsbrynet, bäverns fällda träd imponerar och högt över oss cirklar ofta havsörnar. Om våren visar orren och tjädern sitt imponerande och ljudliga spel, för den som orkar vänta till gryningstimmarna.

Lätt strömmande vattendrag för dig från sjö till sjö.
Omgärdade som vi är av de gamla järnbruken från 1600-talet, ser vi hela tiden spår av en svunnen tid. En gammal kolarkoja, en husgrund, en gammal fornväg eller en stig långt mycket äldre än så.

Vi finner också lugnet och harmonin inom oss i en slående tystnad, i dofter från myren, eller värmen och ljusspelet från elden.