Nolla Cabin

Unika boenden i Roslagen

Roslagen lockar med spännande, rofyllda och unika boenden för dig som är på jakt efter en boendeupplevelse utöver det vanliga. 

Kanske föredrar du en lugn stund i skärgården eller bland kullerstenar och gränder i en charmig småstad? Eller så föredrar du fart och fläkt och vill uppleva adrenalin och äventyr i en vikingaby eller på en hemsökt vind? Här kan du till exempel bo på Lidö, med noll klimatavtryck, i en kohage eller som en viking i en vikingaby.

Vi har listat några av de unika boenden som finns att upptäcka här i Roslagen.
Boka ditt nästa äventyr redan idag!

För fler boenden i Roslagen.

Campa i kohagen på Väddö
Väddö Gårdsmejeri är ett av få lokala gårdsmejerier i Sverige. I gårdsbutiken kan du köpa goda produkter från gården eller åka på kosafari med bonden. Nytt för i år är möjligheten att ta med husbilen och campa i kohagen. Från ställplatserna i hagen får du en riktig bondgårdsupplevelse, med djuren runt husbilsknuten! Platserna går endast att boka via acamp.

Bekvämt fältliv med Glamping på Siarö

Siaröfortet byggdes efter första världskriget för att stoppa ryssen. Idag är Siaröfortet en egen ö fylld av både upplevelser och avkoppling. Här kan du Glampa – och kombinera bekvämlighet och fältliv på bästa sätt. Det ombonade tältet på ön har en fantastisk utsikt över farleden. Här vaknar du upp till frukost vid tältet och kan spana på förbipasserande kryssningsfartyg.

Bo i självförsörjande Nolla cabin på Lidö

På den idylliska ön Lidö finns dessa unika självförsörjande stugor med havsutsikt och plats för två personer. Stugorna drivs på solceller och har minimal påverkan på naturen. Här bor du med utsikt över havet nära gästhamn, värdshus och härliga promenadstigar.

Magisk utsikt från fyrvaktarbostaden på Örskär

På Örskär - skärgårdens nordligaste utpost kan du bo i den unika Fyrvaktarbostaden, där många detaljer är bevarade från fyrvaktartiden. Bostaden består av två "lägenheter" med varsin ingång, med en fantastisk utsikt mot havet och fyren. I varje lägenhet finns ett gemensamt kök och gemensam dusch/toalett. 

Bo som en kung på Rånäs slott
På Rånäs slott bor du kungligt på slottshotellet eller i någon av slottsparkens fristående hus. Här kan du promenera i den lummiga slottsparken och njuta av vackra vyer eller koppla av i någon av relaxavdelningens utomhuspooler vid sjön Skedviken. Den extra modiga gästen (som inte är rädd för spöken) törs kanske anta utmaningen och spendera natten på vinden…

Bo i stuga i ytterskärgården på Söderarm

Längst ut i Stockholms skärgård, på gränsen till Ålands hav hittar du Söderarms fyrplats. Här kan du njuta av magiska skärgårdsvyer och bo i det före detta utkikstornet, lotsbostaden och fyrmästarbostaden. På ön finns förutom den välkända Söderarms fyr också en bastu, klippool och badtunna. Allt med utsikt mot Ålands hav.