cbis:2173258

Trädgårdsveckan i Uppland - Öppen trädgårds hos Susanne och Putte Andersson

  • Prisinformation: Gratis
  • Besöksadress: Almunge-ösby Alhem 131 Postadress: 740 10 Almunge
Öppen Trädgård Bästa sättet att få inspiration och lära mer – att få komma in i en privat trädgård och prata med trädgårdsägarna. Välkommen till oss.

Information

Kuperad villaträdgård på ca 4000 kvm under uppbyggnad. Vi köpte huset 1981 och då fanns här absolut ingenting förutom en Herrgårdspion. Det blev en hel del jobb med renovering och tillbyggnad under de första åren när barnen var små. 2015 gick vi med i Trädgårdsamatörerna så då startade intresset igång på allvar.
För två år sedan började vi med att röja upp andra halvan utav tomten som vi inte använt alls tidigare. Det var då så igenväxt så att det inte gick att ta sig fram. Vart man än gräver så är det sten. Tycker att vi har lyckats med att få till många mysiga sittplatser runt om i trädgården. Vi har en hel del pioner, liljor och hosta och håller på för fullt med att plantera in många olika sorters träd.

Huset har stått på den här platsen sedan 1910. Då bodde Skräddarmästare Emanuel Berlin här med sin familj i ett rum och kök och med sitt skrädderi i en liten stuga på baksidan utav huset. Skrädderiet används idag som gäststuga. 1969-1970 byggdes huset till med fyra rum.