cbis:1968582
cbis:1968582
cbis:1968582
cbis:1968582
cbis:1968582
cbis:1968582

Stuguthyrning vid Örskärs fyr

Välkommen till Örskär -skärgårdens nordligaste utpost. Uthyrning av boende på en kulturminnesmärkt plats. En fantastisk utsikt mot havet och fyren. Anläggningen är öppet maj- mitten av oktober.
Husdjur tillåtna Restaurang Uteservering Självhushåll Skärgård Vid kusten

Information

Hos oss kan man hyra boende i den gamla fyrvaktarbostaden eller i de två stugorna som tidigare tillhört försvaret. Dessutom har vi "Fiskestugan" - en enklare campingstuga för 2 personer mer avskilt på öns sydöstra del. Vi hyr ut över helg, kortvecka, eller vecka beroende lite när på säsong.

Större delen av Örskär är naturreservat och naturen är varierad med hällmarker, barrskog, klippor och strandängar. Det är en rik flora och särskilt då orkidéer, på ön finns 18 av landets 28 arter. Örskär är också en viktig rastplast för flyttfåglar och under vår och höst besöks ön av många fågelskådare.
Örskär är inget levande skärgårdssamhälle, verksamheten kretsar kring fyrplatsen och det är inte något besökstryck att tala om. Det finns inga fast boende på ön, endast ett mindre antal sommarstugor. Du hittar lätt en egen badklippa att vara på även under högsäsong och kan uppleva lyxen att vandra runt på ön utan några folksamlingar.

Till Örskär kommer man för att ta det lugnt, sola, fiska, bada från klipporna och umgås med vänner och bekanta. Ön är större än vad många tror och vill du gå runt hela ön har du att göra 4-5 timmar. Det finns uppmärkta stigar både på öns västra del och inne på naturreservatet så det är enkelt att ta sig runt och uppleva ön.