Magisk kajaktur

Skärgårdsturer i Roslagen

 

Båtlinjer och skärgårdsturer

I Roslagen är det alltid nära till skärgården! Till Norrtälje tar du dig enkelt från Stockholm och Uppsala, med bil eller buss. Njut av Roslagens härliga skärgård. Här hittar du båtturer från flera platser i Roslagen, där du lätt tar dig vidare för att upptäcka nya smultronställen i skärgården.

Sommarlinjer

Norra båtlinjen går under sommaren mellan Norrtälje hamn och Arholma, med stopp på Håknäs, Gräddö och Lidö. Söderarmslinjen tar dig till ytterskärgården både från Norrtälje hamn och Räfsnäs. Till Ängsö nationalpark åker du med Gula båten från Furusund. Linjen går mellan 6 maj och 17 juni på lörddagar och mellan 30 juni och 13 augusti på fredagar och söndagar. Waxholmsbolagets Nord/Sydlinjen (linje 40) är numera en permanent sommarlinje med Norrtälje hamn som start och slut. Den går dagligen genom hela skärgården ner till Stavsnäs och tillbaka. Linjen har tidigare gått till Arholma men kommer nu gå till och från Norrtälje. Sträckan trafikeras av fartyget M/S Sunnan som tar 200 passagerare. Tidtabell för Nord/Sydlinjen, Norra båtlinjen och Söderarmslinjen kommer inom kort.

Höstturer

Skärgården är fantastisk även på hösten. Resor anordnas med Gula båten till Ängsö nationalpark. Gräsörävarna tar dig på kortare båtturer och besök på sevärda öar i Öregrunds skärgård. Båtturer med kultur- och naturvandring med lokalbor på Ormön anornas under sensommaren. Du kan även boka en dagstur med lunch till Örskärs fyr varje lördag under hösten. Om du är intresserad av fiske erbjuder Tvärnö Djur och Natur guidade fisketurer i Öregrund och Östhammars skärgård. Från Norrtälje kan du boka ribbcharter via Roslagsevent och upptäcka hela Stockholms norra skärgård. 

För dig som vill hyra en egen taxibåt

Vill du ta dig snabbt till din favoritö eller har du bråttom tillbaka till fastlandet? Här kan du hitta företag som erbjuder båttaxi.