cbis:2458418

Skärgårdskvinnoseminarium.

Lördag 23 september kl. 09:00 - 20:00 Väddö Kursgård
WC Matservering Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Unikt tillfälle till alla kvinnor på Väddö!
Du har möjlighet att delta i vårt skärgårdskvinnoseminarium, som är ett nätverk där kvinnor från Stockholms skärgård, Åland, Åboland, Estlands skärgård träffas årligen. Årets seminarium blir på Väddö kursgård, Ytterskär 2.

Program:

9.00 Skärgårdskvinnors liv under 1700-talet, Marie-Louise Fendin
11.00 Introduktion av Bowens systemteori, Inez Abrahamzon
12.00 Lunch
13.00 – 16.00 Workshops
17.00 Mannekänguppvisning, ”Mitt äldsta plagg”
18.00 Middag
Dans till levande musik

Workshops:
Trådslöjd, luffarslöjd med Greta Lundkvist
Här får du möjlighet att göra tex baknaggar, vispar, trollsländor.

Akvarellmålning med Ditte Lidström
Du leker med linjer och färger och du får lära känna olika material, teckna eller måla akvarell. Ditt sökande av uttryckssätt kan bli överraskande och förhoppningsvis ge mersmak.

Bowens systemteori med Inez Abrahamzon
När stress och press ökar fattar vi sämre beslut – som ofta leder till ännu högre stress. Det fina är att våra egna och andras beteendemönster och strategier är förutsägbara. Genom Bowens systemteori och praktiska exempel får du verktyg att se och förstå hur grupper och system fungerar, på gott och på ont. När du förstår hur du själv påverkas och kan påverka blir du en klokare förälder, medarbetare, företagare och ledare. Workshopen ger en introduktion och möjlighet att få svar på dina frågor.

Odla med eget frö med Sofia Andreasson
Vi går igenom de växter som man lätt kan samla eget frö till och går igenom hur man gör det. Dessutom tar workshopen upp hur man skapar en perennrabatt som är vacker under hela säsongen.

Ljusterapi
Du tar dig ca 8 km till Bergby gård för en skön stund i värme och ljus i sandrummet. Detta ger dig en känsla av välbehag och ny energi i kroppen.Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

23 September 09:00 - 20:00