cbis:2059505

Saxofonkvartetten Rollin Phones

Pris från 150 150

Saxofonkvartetten Rollin Phones - Väddö Kyrka Kvartetten har alltid uppmärksammats för sin imponerande bredd i repertoaren och sin artistiska skicklighet. På konserterna spelas alltid några stycken utantill och den direkta publikkontakt som uppstår har genom åren blivit en del av kvartettens signum och specialitet.
Handikappvänligt WC Skärgård Kommunal regi

Information

Sedan 1986 har Saxofonkvartetten Rollin´Phones varit en viktig del av svenskt musikliv. Gruppen är en mångsidig kammarmusikensemble med inriktning på konstmusik och repertoaren sträcker sig från klassiska standardverk och transkriptioner till verk av samtida tonsättare. Gruppen har blivit tillägnade ett flertal verk av både svenska och utländska kompositörer.
Spännande samarbeten med andra instrumentalister/sångare och konstformer planeras och utvecklas kontinuerligt. Senast genomförda har inkluderat slagverk, dans och bildkonst.
Utöver kammarkonserterna gör kvartetten solistframträdanden med symfoni- och blåsorkestrar både i Sverige och utomlands och de har turnerat samt deltagit i festivaler runt om i världen, däribland Europa, USA, Sydamerika och Asien.

Saxofonkvartetten Rollin´Phones har givit stort antal skol- och barnföreställningar runt om i Sverige och ger seminarier och kurser i saxofon- och ensemblespel.
Kvartetten har alltid uppmärksammats för sin imponerande bredd i repertoaren och sin artistiska skicklighet. På konserterna spelas alltid några stycken utantill och den direkta publikkontakt som uppstår har genom åren blivit en del av kvartettens signum och specialite.

Saxofonkvartetten Rollin’ Phones består av Tove Nylund – sopransaxofon, Edith Bakker – altsaxofon, Anna Magnusson – tenorsaxofon och Neta Norén – barytonsaxofon

Externa länkar och dokument

http://rollinphones.se/om-oss/

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

9 Juli 18:00 - 20:00

Vägbeskrivning

Från Norrtälje Väg 76. Körtid ca 40 minuter