cbis:1997609

Roslagsamabssadörstur - Skebobruk

  • Plats: Roslagsambassadörstur
  • Telefonnummer (Bokning): 46 767650660
  • Besöksadress: Samling: Skebobruks museum
Upptäck Roslagens och Upplands äldsta bruksmiljö med anor av järntillverkning på 1400-talet. Se bruksmuseet och lyssna till Charlotte Brusewitz inspirerande information.

Information

ONSDAGEN DEN 11 AUGUSTI KL 13 – 16 • DAGENS PROGRAM
Vi samlas i Skebobruks museum i den gamla brandstationen. I Skebo tillverkades järn redan på 1400-talet och under 1800-talet var Skebobruk Roslagens största arbetsplats. Idag återstår bl a den vackra bruksgatan med välbevarade hus och herrgården. Vi går en bit av Bruksturen och besöker brukshistoriskt intressanta platser som nästan fallit i glömska.
På Skebopuben äter vi räksmörgås från ScheboDelin med kaffe och kaka.
Här berättar Charlotte Brusewitz om Vallonbruken och sevärdheter i närheten, bl a Edsbro kyrka och Masugn, Rånäs bruk och slott.

PRIS OCH ANMÄLAN
Pris 515 kr, med NT-rabatt 449 kr, inklusive guidning, besök i bruksmuseet, föreläsning med Charlotte Brusewitz, räksmörgås, kaffe och kaka. Programmet ges för en liten grupp och vi håller avstånd. Mer information och anmälan hos Visit Roslagen på roslagen.se
tel 0767-650 660. Sista anmälningsdag är 2 augusti.
Välkommen om du är helt frisk!

ROSLAGSAMBASSADÖRSPROGRAMMET
Turen ingår i Roslagsambassadörsprogrammet. Välj sju olika programtillfällen och koras högtidligen till Roslagsambassadör. Årets hela
program finns på roslagen.se/roslagsambassador.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

11 August 13:00 - 16:00