cbis:2441619
cbis:2441619

Roslagens Kulturskola möter Sinfonietta Viginti

Entre: 275 kr, ungdom 125 kr Evenemangsbuss T&R 100 kr "Upplev mötet mellan unga röster och proffsiga klassiska musiker live på det mycket speciella konserthuset Opalen i Rimbo. Ett unikt samarbete med repertoar ur den Svenska sångskatten och klassiska verk som aldrig går ur tiden" hälsar Ester Årman, ledare för Roslagens Kulturskolas barn- och ungdomskörer.
Handikappvänligt WC Rökfritt Handikappanpassat Skärgård Kommunal regi Rullstolsanpassat Opalen - Rimbo kulturscen Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Entre: 275 kr, ungdom 125 kr Evenemangsbuss T&R 100 kr
"Upplev mötet mellan unga röster och proffsiga klassiska musiker live på det mycket speciella konserthuset Opalen i Rimbo. Ett unikt samarbete med repertoar ur den Svenska sångskatten och klassiska verk som aldrig går ur tiden" hälsar Ester Årman, ledare för Roslagens Kulturskolas barn- och ungdomskörer.
Entré Vuxen: 275 kr
Entré Ungdom upp till 25 år: 125 kr
Evenemangsbuss tur och retur Norrtälje - Opalen, Rimbo 100 kr

Sinfonietta Viginti är en kammarorkester med professionella musiker. Konstnärlig ledare och dirigent är Greger Fellin och Jan Stigmer som konsertmästare. Sinfonietta Viginti närmar sig sig alltid den klassiska repertoaren i gränsöverskridande projekt med ett nytänkande angreppssätt. Alltid med en enorm kvalitet och närvaro i de samarbeten de ingår i med spännande musiker och artister.

I konsertserien Tidernas Toner har de bland annat gästat Opalen Rimbo kulturscen med storslagna gäster i form av Margaretha Bengtsson, Max Agnas och Dan Ekborg.

Den här gången är det Roslagens Kulturskolas barn- och ungdomskörer, under ledning av Ester Årman, tur att tillsammans med publiken möta och hänfört ryckas med i ytterligare ett i raden av spännande samarbeten.

En del av konserten vigs enbart åt Sinfonietta Viginti där du kan njuta av stycken av Hugo Alfvén, Lars-Erik Larsson, Edvard Grieg samt den oförglömliga polska tonsättaren Grażyna Bacewicz. Då körerna gör entré blir det toner i en härlig samverkan med musik av bland annat Georg Riedel, Benny Andersson, Mozart, Laleh och Ted Gärdestad.

"Upplev mötet mellan unga röster och proffsiga klassiska musiker live på det mycket speciella konserthuset Opalen i Rimbo. Ett unikt samarbete med repertoar ur den Svenska sångskatten och klassiska verk som aldrig går ur tiden" hälsar Ester Årman, ledare för Roslagens Kulturskolas barn- och ungdomskörer.

Glöm inte att du även kan boka plats på vår Evenemangsbuss för att på ett bekvämt och smidigt sätt ta dig tur och retur från Norrtälje Bussterminal med Fridström Buss!


Varmt välkomna till det glädjerus vi på förhand vågar utlova!

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

1 Oktober 15:00 - 17:00

Vägbeskrivning

med bil kommer du till huvudingången via Rånäsvägen 26, Rimbo. Scenbyggnaden ligger bakom den stora Idrottshallen, Sparbankshallen, som är på den stora parkeringsplan.
Du kan följa de hänvisningsskyltar som tar dig över farthinder inne på parkeringsområdet.
Fri parkering finns intill huvudingången.

Kommer du med lokalbussen stiger du av vid Rimbo busstorg och promenerar ca 15 min via Ekdalsvägen.