Ryggtavla mot skog och sjö

rOslagbara upplevelser

rOslagbara vandringstips

Här har vi samlat tips om vad du kan göra i Roslagen. Läs mer om erbjudanden, evenemang och aktiviteter som är aktuella att ta del av just nu. 

Ångbåt på Åkers kanal framför slussen

Stadsnära vandring

Ta en promenad längs Åkers kanals vackra kanalstrand från järnåldersgravar till det moderna centrumet i Åkersberga. Här passerar du tegelbruket i Smedby, den gamla slussen och Ekbacken. Passa även på att gå förbi Åkersbros café och ta en fika i vårsolen när de har öppnat för säsongen. 

Läs mer om Åkers kanal

Läs mer om Åkersbro

Vandrare längs Norrtälje hamn

Dagsvandring med lunch och utrustning

Vill du testa på vandring en dag i Roslagen? Vandra 14 km längs Roslagsleden och få såväl utrustning som ruttbeskrivning och lunch med dig på turen. Passa även på att upptäcka den pittoreska hamnstaden Norrtälje. 

Läs mer om vandringspaketet

Läs mer om Roslagsleden - etapp 8

Läs mer om Norrtälje

Vandrare i Österbybruk

Vandring mellan två kulturhistoriska platser

Vikingaledens sjunde etapp går mellan två vackra bruksmiljöer i Norra Roslagen. Upptäck både Gimo och Österbybruk och kombinera gärna din vandring med en övernattning på någon utan herrgårdarna. 

Läs mer om Vikingaleden - etapp 7

Läs mer om Gimo

Läs mer om Österbybruk

Ramslöksfält i Riddersholms naturreservat

Upptäck Riddersholm

Riddersholms naturreservat är ett skärgårdsnära naturområde på Rådmansö. Här växer skogsbingel, orkidéer, ramslök, kustarun, majviva och tätört. Och fågellivet är rikt. I Södersundet häckar bland annat en stor koloni med skäggdoppingar. Njut av att äta ute vid en av naturreservatets vackert belägna grillplatser medan du är här!

Läs mer om Riddersholms naturreservat

Läs mer om cykelleden mellan Gräddö och Riddersholm

Söderarm skymning

Myshelg på Söderarm 11-12 november

Paket med boende, skärgårdsresa med Gladan, trerättersmiddag i tornet, bastu/badtunna, Söderarms historia, frukost och fyrvisning, ett härlig höstäventyr ut till yttersta skärgården.

Söderarm var en gång i tiden både fyr- och lotsplats. Ön hade bofast befolkning och även fyren Tjärven norr om Söderarm var bemannad av personal som bodde på Söderarm. Här fanns en sjöräddningsstation och t o m en skola. Fyren är idag ett statligt byggnadsminne.

Här finns karga klippor men också grönska och ett sjudande fågelliv, spektakulära solnedgångar och många soltimmar.

Läs mer