Barn på köksbänk som byter julklappar

rOslagbara julklappstips

Dags att inhandla årets julklappar?

Ta med den vandringssugna på en dagstur längs Roslagsleden där ni hämtar er utrustning på turistbyrån i Norrtälje. Och varför inte kombinera vandringen med en övernattning? Konsumera smart och unna någon du tycker om ett minne för livet. Du kan även ge bort Roslagsflaggan till någon som stolt representerar Roslagen eller kanske en jullåda med produkter från Roslagen till någon som uppskattar det lokala och småskaliga.

Tillbaka till startsidan

 

Roslagsleden skylt på tall

Dagsvandring inkl. utrustning

Vintervandra! Vill du testa på vandring en dag i Roslagen?

Vandra 14 km längs Roslagsleden och få såväl utrustning som ruttanvisning. Utrustningen består av en ryggsäck med sittunderlag, karta(?), bestickset, vattenflaska och lunch. Ryggsäcken hämtas på Norrtälje Turistbyrå och återlämnas efter turen. Allt innehåll får du behålla.

Perfekt upplevelsepresent till den som tycker om att vandra men som saknar utrustning och för den som vill upptäcka Roslagen till fots. 

Läs mer

 

Jullådor och julpynt

Jullådor från Roslagen

Vi är stolta över våra mat- och hantverkskreatörer och tror att den som gillar högkvalitativa produkter kommer gilla innehållet i våra Roslagslådor.

Lådorna finns att köpa på Norrtälje Turistbyrå och via vår webbshop. De kommer i tre storlekar och innehåller produkter som är producerade i Roslagen. Köp en låda med närproducerade smakupplevelser eller en låda med både lokala delikatesser och hantverk från Roslagen.  

Köp här

Roslagsflaggan mot blå himmel

Den omåttligt populära Roslagsflaggan

Passa på att köpa Roslagsflaggan i julklapp till någon som känner tillhörighet till Roslagen. Flaggan finns i flera storlekar och som vimpel. Den säljs ofta slut ju närmare sommaren vi kommer. 

Det mörkare blå i fälten och det gula i flaggans kors anknyter till hur den gammalsvenska flaggan en gång såg ut. Det vita och blå symboliserar Roslagsbornas, genom tiderna, strävsamma kamp med naturen och havet genom Roslagens placering vid kustens skärgård och Ålands hav.

Köp här

Seniorer som kramas

Senior Vardagslyx

Ska du köpa julklapp till någon över 65 år?

Då erbjuder Marholmen paketet Vardagslyx och möjlighet att uppleva Marholmen när det är som allra lugnast. Mareld Spa är platsen för den som vill fly alla måsten och borden, lutar sig tillbaka och ägnar sig åt total njutning.

Att det går att ha blicken ut över vackra Stockholms skärgård gör välbefinnandet dubbelt.

Läs mer

Vinter vid Gimo Herrgård

Romantic Lifestyle

Lev livet lite lyxigare och ge dig själv tid att ta hand om dig och den du tycker om med ett Romantic Lifestyle-paket på Gimo Herrgård. 

I ert rum väntar bubbel och choklad vid ankomst. I salongerna eller på terrassen serveras ni tebuffé och en välkomstdrink och till aftonen kvällens fyra rätters middag. Efterföljande morgon serveras ni frukost som buffé i restaurangen.

Läs mer

Bärby gård hotellrum

Vandringspaket med avkoppling

Unna dig och din vandringspartner ett stopp på det familjära Bergby Gård. Här får ni lugn och ro och avkoppling efter en dag till fots.

Gården är stor med endast 14 bäddar fördelat på 1 100 m2 yta, så här råder ingen trängsel. Här kan ni även njuta av sol, sand mellan tårna och 28 graders värme i solljusterapi-anläggningen. Perfekt efter en tur längs lederna i Roslagen.

Lunch eller middag bokas separat.

Läs mer