cbis:2014742

Romanskonsert: Tonsättarporträtt av Jenny Linds guddotter – Hélène Tham

  • Prisinformation: Biljettpriset är 250 kr, förbokning sker via email till operapaosterbybruk@gmail.com. Eventuella restbiljetter säljs kontant eller på swish 30 minuter innan konsertstart.
  • Plats: Herrgårdssalongen, Österbybruks Herrgård
  • Webbsida: https://www.osterbyopera.com/
  • Besöksadress: Herrgårdsvägen 1 Österbybruk
På konsertprogrammet finns Hélène Thams kompositioner för piano, för röst och piano samt violin och piano. Det hela presenteras av Opera på Österbybruks konstnärliga ledare, dirigenten Niklas Tamm, och musikvetaren Gunnar Ternhag som har forskat på Thams musik.

Information

Hélène Tham, född Murray var guddotter till självaste Jenny Lind. Hon var en begåvad musiker och tonsättare men fick som så många andra kvinnliga musiker vid den här tiden inte den uppmärksamhet hon förtjänade. Vi upplever att hennes musik påminner om både Adolf Fredrik Lindblad och makarna Schumann, men att det också finns en slags fromhet och enkelhet i musiken som ger Tham en säregen röst. Några av Thams kompositioner har spelats in på senare år och hennes konstnärsskap är säkerligen på väg mot en renässans, men vi är stolta över att göra det första grundliga tonsättarporträttet av denna fantastiska musiker.

Medverkande
Susanna Reuter - sång
Matilda Lindholm - piano
Niklas Tamm - violin och piano
Gunnar Ternhag - musikvetare

Österbybruks herrgård
Konsertens längd är c:a 2 timmar inklusive paus.

Biljettpriset är 250 kr, förbokning sker via email till operapaosterbybruk@gmail.com. Eventuella restbiljetter säljs kontant eller på swish 30 minuter innan konsertstart.

Arrangör: Opera på Österbybruk med stöd av Östhammars kommun

Evenemanget är en del av Östhammars kulturvecka 2021. Hela programmet hittar du på www.roslagen.se/kulturvecka

Externa länkar och dokument

www.roslagen.se/kulturvecka

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

3 November 19:00 - 21:00