cbis:1963138
cbis:1963138
cbis:1963138
cbis:1963138

Restaurang Varvet

Mitt på Högmarsö varv, i en verkstadsbyggnad från sekelskiftet eller strax före, ligger Restaurang Varvet.

Information

Här och på kajen utanför serveras varje sommar en skön blandning av svenska och franska klassiker, medelhavsmat och ibland något asiatiskt eller kanske amerikanskt. Varvets tolkning av svensk sommar, helt enkelt.

Maten är i fokus, men vi gillar vin nästan lika mycket. Här hittar du en koncis men charmig vinlista, med både säkra kort och glada överraskningar. I baren beställer du med fördel någon av alla spritzar eller din favoritversion av gin & tonic.

På Varvet på Högmarsö ska det kännas som helg varje dag på semestern. Därför arrangeras livemusik på måndagar, vinporvning på tisdagar och ostron och bubbel på onsdagar.

Varvet drivs av paret Tomas Diederichsen och Klara Möller Norén. Tidigare låg Högmarsö krog på samma adress, i annan regi. Tomas är kock och har vunnit SM i professionell matlagning. Klara är utbildad sommelier.

Som sig bör har Varvet massor av båtplatser, som är fria för restaurangens gäster. Det går också fint att ta sig till Högmarsö med bil, då åker du bilfärja den sista biten. Buss 632 och 634 från Norrtälje stannar strax ovanför färjeläget.