Reload Roslagen

Fikabord i närbild

Affärsutveckling och kompetensutveckling för besöksnäringsföretag

Genom kostnadsfria rådgivning och utvecklingsprogram ska projektet Reload Roslagen stärka konkurrenskraften hos små och medelstora besöksnäringsföretag i Norrtälje, Österåker och Östhammars kommuner. Projektet genomförs med stöd från Tillväxtverket. 

Här kan du lämna en intresseanmälan och hålla dig uppdaterad på inplanerade och kommande utbildningstillfällen.

Kommande rådgivningstillfällen och kurser

Här hittar du kommande kostnadsfria utbildningar inom digital synlighet, hållbarhet och ledarskap. Datumen för utbildningarna sätts löpande och du anmäler dig via länken under respektive kursinformation.

Kamera, Facebook

Facebook Ads 28 april & 5 maj

Under två förmiddagar får vi lära oss mer om annonsering via Facebook & Instagram. Utbildningen kommer att guida oss genom annonsformat, kampanjtyper och målsättningar – hur du planerar och sätter upp en kampanj samt analyserar ditt resultat.

 

Mobiltelefon instagram

Instagram - Grund 21 maj (OBS! Nytt datum)

Kursen för dig som är ny på Instagram och vill komma igång med ditt företagskonto. Vi går igenom grunderna i verktyget, du får råd för ditt fortsatta arbetet och du får möjlighet att själv testa praktiskt testa funktionerna. 
 

Anmäl dig här

 

Dator på skrivbord

Optimera din webbplats

Rådgivningspass där du lär dig mer om din kunds resa mot just ditt erbjudande och hur du på din webbplats på bästa sätt ger kunden relevant information. Passet hålls av Visit Roslagens kommunikatör Anna och anordnas löpande i mindre grupper.

Anmäl dig här

Snö format som hjärta

Hållbart ledarskap – start 3 maj

En kurs där vi går igenom olika metoder och verktyg för att kunna leda och inspirera dina medarbetare på ett hållbart sätt. Målet är bland annat att du som deltagare ska få med dig praktiska metoder som du direkt kan tillämpa i ditt dagliga arbete.

Anmäl dig här

Personer vid lägereld

Webbfrukost - Tema Bygga Team 18 maj

Hur bra kan ditt team lyckas den här säsongen?  Ett digitalt seminarie kring att bygga samverkande och högpresterande team. Seminariet riktar sig till dig som är (eller kommer att vara) en del av ett team och ger dig som deltagare insikter, tips och verktyg hur du kan vara med och skapa samverkande och högpresterande team. Kl. 08.30-09.30

Anmäl dig här

Antecknar med penna

Affärsutvecklingsprogram – start 12 april

Programmet leds av Qpeople och riktar sig till företag inom besöksnäringen som behöver förändra och anpassa verksamheten utifrån nya förutsättningar. Programmet har plats för 12 företag.
Programstart 12 april

Fotograferar med mobiltelefon

Bild & Foto - 17 & 25 maj

Bilder är en viktig kommunikationsväg och med bra bilder lockar du kunder till din verksamhet. Här får du lära dig mer om hur du skapar bra innehåll med hjälp av din mobiltelefon. Kursen sker digitalt vid två tillfällen, med visst hemarbete inför och mellan kurstillfällena. 

Fullbokad.

Kommande rådgivning och utvecklingstillfällen

Här hittar du kurser som planeras, men där datumen ännu inte är klara. 

Fotograferar med mobiltelefon

Bild & Foto

Bilder är en viktig kommunikationsväg och med bra bilder lockar du kunder till din verksamhet. Här får du lära dig mer om hur du skapar bra innehåll med hjälp av din mobiltelefon.  

Kamera med Facebooks logotyp

Facebook - Grund

Lär dig mer om hur du bäst nyttjar Facebooks funktioner för att öka ditt företags synlighet mot rätt målgrupp på Facebook.

Hjärta i snö

Praktiskt hållbarhetsarbete – Seminarieserie med Miljöstegen 

Seminarieserie tre tillfällen á 3 timmar som ger dig ökade kunskaper i praktiskt arbete med hållbar utveckling och Agenda 2030. Grunderna i att strukturera ditt arbete och förbereda företaget för en framtida miljödiplomering/miljöcertifiering.

Tips för att fylla på kunskapsbanken

Här hittar du övriga tips, värdefulla länkar och webbsändningar där du hittar inspiration och kunskap.

Visit Sweden logotyp

Visit Swedens kunskapsbank

På Visit Swedens webbplats kan du enkelt ta del av filmer, publikationer och presentationer som kan ge dig värdefulla perspektiv från alla delar av Visit Swedens globala organisation. Klicka på länken nedan för att komma till kunskapsbanken.

Läs mer här

Paddlare

Seminarium - Internationell paketering

Tillväxtverket anordnade ett digitalt kunskapsseminarium den 17 februari för besöksnäringens aktörer. Hur kan Sverige stärka sitt erbjudande till den internationella marknaden och utländska researrangörer? På länken kan du ta del av sändningen i din helhet i efterhand.

Se sändningen

Hjärta i snö

Webbutbildning - Glokala Sverige

Välkommen att göra en utbildning i Agenda 2030. Varje del tar cirka fem-tio minuter och avslutas med ett litet quiz.

Läs mer

Klimatklivet

Webbinarium om Klimatklivet 12 maj

Välkommen till ett webbinarium och frågestund om möjligheten att söka investeringsstöd från Klimatklivet för publika laddningsstationer.

Anmäl dig här

För mer information om projektet

Sofia Händel, projektledare
sofia.handel@visitroslagen.se
072-08 08 388 

Genomförda kurser

Här ser du de kurser som genomförts såhär långt i projektet.

Skylt som visar Google

Google Ads

Digital workshop med Viva Media som ger dig som deltagare en grundläggande, praktisk och teoretiskt kunskap om sökordsannonsering inom Google Ads.

Stenar staplade till torn

Revenue management 

Planera & optimera din prissättning och verksamhet med kunden i fokus! Lär dig grunden i hur man säljer rätt tjänst till rätt kund vid rätt tid till maxat pris. Med Linda Wasell & Karin Gydemo Grahnlöf från Future Fridays. 

 

Marcus Eldh

Produktutveckling med Marcus Eldh

Vilka är dina favoritgäster och hur kan du locka fler av dem att boka? Nu med ändrade resemönster och restriktioner kanske du behöver satsa på nya nationella målgrupper. 

Marcus Eldh

Målgrupper & Marknader med Marcus Eldh

Hur skapar man wow-upplevelser som kunden inte kan motstå att boka? Svaret är att du måste utforma erbjudanden som attraherar en viss målgrupp. 
 

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Digital utbildning inom sökmotoroptimering där du får en grundläggande, praktisk och teoretisk, kunskap om SEO. 

Syrener i Östhammar

Hållbara gästupplevelser 

Webbinarium med praktiska tips och beteendesmarta lösningar som kan bidra till mer hållbara val i din verksamhet.  Presentationen hålls av Angelika Wernersson, auktoriserad rådgivare på Swedish Welcome - en nationell metod i utvecklingen av just bättre och hållbara gästupplevelser.

Tecknad glödlampa

Coronastöd till företag 

En digital träff med Ekonomi Roslagen med information om aktuella coronastöd till företag. Under träffen fick vi också veta mer om förslag till kommande stöd. Träffen ägde rum 15 april. 

Loggor - Reload Roslagen