Reload Roslagen

Fikabord i närbild

Affärsutveckling och kompetensutveckling för besöksnäringsföretag

Genom kostnadsfria rådgivning och utvecklingsprogram ska projektet Reload Roslagen stärka konkurrenskraften hos små och medelstora besöksnäringsföretag i Norrtälje, Österåker och Östhammars kommuner. Projektet genomförs med stöd från Tillväxtverket/Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

Kommande utbildningstillfällen

Här hittar du kurser som planeras. Du ser hela utbudet och anmäler dig via projektportalen 
Har du och ditt företag inte inloggningsuppgifter till projektportalen så mejla info@visitroslagen.se så ordnar vi det.
 

Till projektportalen

Mobiltelefon som visar Instagram

Instagram grund 28 januari

Kursen för dig som nybörjare på Instagram. Fokus på grunderna i verktyget, du får råd för ditt fortsatta arbetet samt möjlighet att själv testa praktiskt testa funktionerna.

Dator på skrivbord

Excel Grund, 13 eller 19 januari

En omfattande grundkurs i Excel med inriktning på hur formler och funktioner kan göra kalkylen effektivare.  Två tillfällen i januari 2022.

Hjärta i snö

Google my business 21 januari

Digital träff där vi pratar om möjligheterna med Google my business och hur du bäst använder detta kostnadsfria verktyg för att öka din digitala synlighet.

Telefon som visar Instagram

Digital webbfrukost – Instagram Reels 1 mars

Under en timme får du lära dig mer om funktionen och format för Instagram Reels. Vi får också lyssna till lokala exempel som hittat bra sätt att arbeta med Instagram som kanal och Reels som funktion. 

Filmkamera

Filma för sociala medier 8 & 14/2

Välkommen till en kurs i att skapa innehåll för sociala kanaler. Under två halvdagar varvas teori och praktik om hur du skapar video och bilder för dina sociala medier under ledning av Felicia Kittelsen & Josefine Hedlund från Salgado AB. 

Dator på skrivbord

Arbetsrätt med fokus på rekrytering 15 februari

En onlinekurs där du får lära dig mer om anställningsformer – vad som är viktigt att tänka på vid säsongsanställningar, allmän visstid mm. Lär dig mer om anställningskontrakt, specifika avtalsregler för besöksnäringen, arbetstidslagen och schemaregler med mera.

 

Loggor - Reload Roslagen

 

Sagt om projektet

Fiske i kvällssolen

"Reload Roslagen har gett mig en större säkerhet inom olika områden när det kommer till sociala medier, ledarskap och team och företagande."

Helen Lundgren, Catch & Relax

Cecilia, Malungsbutiken

"Utbildningarna inom Reload Roslagen har gett mig mer förståelse i olika ämnen och verktyg att kunna fortsätta lära mig på egen hand. Jag är jättenöjd!"

Cecilia Vaihela, Malungsbutiken

Kajakpaddling med kajak och uteliv

"Reload Roslagen har gett mig ny energi i mitt företagande. Jag har fått många nya insikter, praktiska tips och kunskap om hur jag kan utveckla mitt ledarskap och skapa ett framgångsrikt team."

Astrid Landgren Pattersson, Kajak & Uteliv

Genomförda kurser

Här ser du de kurser som genomförts såhär långt i projektet.

Skylt som visar Google

Google Ads

Digital workshop med Viva Media som ger dig som deltagare en grundläggande, praktisk och teoretiskt kunskap om sökordsannonsering inom Google Ads.

Stenar staplade till torn

Revenue management 

Planering & optimering för prissättning och verksamhet med kunden i fokus! Kurs om grunden i hur man säljer rätt tjänst till rätt kund vid rätt tid till maxat pris. Med Linda Wasell & Karin Gydemo Grahnlöf från Future Fridays. 

 

Marcus Eldh

Produktutveckling med Marcus Eldh

Vilka är dina favoritgäster och hur kan du locka fler av dem att boka? Nu med ändrade resemönster och restriktioner kanske du behöver satsa på nya nationella målgrupper. Pass med Marcus Eldh

Marcus Eldh

Målgrupper & Marknader med Marcus Eldh

Hur skapar man wow-upplevelser som kunden inte kan motstå att boka? Svaret är att du måste utforma erbjudanden som attraherar en viss målgrupp. Föreläsning och workshop med Marcus Eldh.
 

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Digital utbildning inom sökmotoroptimering där deltagarna fick en grundläggande, praktisk och teoretisk, kunskap om SEO. 

Syrener i Östhammar

Hållbara gästupplevelser 

Webbinarium med praktiska tips och beteendesmarta lösningar som kan bidra till mer hållbara val i din verksamhet.  Presentationen hölls av Angelika Wernersson, auktoriserad rådgivare på Swedish Welcome.

Tecknad glödlampa

Coronastöd till företag 

En digital träff med Ekonomi Roslagen där deltagarna fick information om aktuella coronastöd till företag. Under träffen fick vi också veta mer om förslag till kommande stöd.  

Stenar staplade

Affärsutvecklingsprogram 

Programmet leddes av Qpeople och riktade sig till företag inom besöksnäringen som behövt förändra och anpassa verksamheten utifrån nya förutsättningar. 

kamera, Facebook

Facebook Ads 

Två förmiddagar om annonsering via Facebook & Instagram. Utbildningen guidade oss genom annonsformat, kampanjtyper och målsättningar – Att planera och sätta upp en kampanj samt analysera ditt resultat.

Snö formad som ett hjärta

Hållbart ledarskap

En kurs om olika metoder och verktyg för att kunna leda och inspirera dina medarbetare på ett hållbart sätt. Mer om praktiska metoder som deltagarna direkt kan tillämpa i det dagliga arbetet.

Kamera som fotograferar mat

Bild & Foto 

Bilder är en viktig kommunikationsväg och med bra bilder lockar du kunder till din verksamhet. Under denna kurs fick deltagarna lära sig mer om att skapa bra innehåll med hjälp av en mobiltelefon. 

Skylt google

Webbfrukost - Google my business

En digital träff med fokus på möjligheterna med Google my business och hur du bäst använder detta kostnadsfria verktyg för att öka din digitala synlighet.

dator på bord

Optimera din webbplats

Rådgivningspass där du lär dig mer om din kunds resa mot just ditt erbjudande och hur du på din webbplats på bästa sätt ger kunden relevant information. Anordnas löpande i mindre grupper.

Telefon som visar instagram

Instagram Grund

Kursen för dig som nybörjare på Instagram. Fokus på grunderna i verktyget, du får råd för ditt fortsatta arbetet samt möjlighet att själv testa praktiskt testa funktionerna.

Kamera med Facebooks logotyp

Facebook - Grund

Lär dig mer om hur du bäst nyttjar Facebooks funktioner för att öka ditt företags synlighet mot rätt målgrupp på Facebook.

Fotograferar med mobiltelefon

Fotokurs 13,20,26 okt

Fotokurs med fotograf Mia Lewell som blandar teori med praktik och där du får möjlighet att under handledning praktisera det du lär dig under kursen .

stenar staplade till ett torn

Revenue Management 28 okt

Heldagskurs i Norrtälje som följs upp med 1 h rådgivning per företag på distans. Kursledare är Sophie Resare på Epic Living.

Lina Skandevall

Resebloggare & Influencers 27 okt

Frukostföreläsning där vi får lära oss mer om möjligheterna att arbeta med resejournalister och influencers.

Tips för att fylla på kunskapsbanken

Här hittar du övriga tips, värdefulla länkar och webbsändningar där du hittar inspiration och kunskap.

Visit Sweden logotyp

Visit Swedens kunskapsbank

På Visit Swedens webbplats kan du enkelt ta del av filmer, publikationer och presentationer som kan ge dig värdefulla perspektiv från alla delar av Visit Swedens globala organisation. Klicka på länken nedan för att komma till kunskapsbanken.

Läs mer här

Paddlare

Seminarium - Internationell paketering

Tillväxtverket anordnade ett digitalt kunskapsseminarium den 17 februari för besöksnäringens aktörer. Hur kan Sverige stärka sitt erbjudande till den internationella marknaden och utländska researrangörer? På länken kan du ta del av sändningen i din helhet i efterhand.

Se sändningen

Hjärta i snö

Webbutbildning - Glokala Sverige

Välkommen att göra en utbildning i Agenda 2030. Varje del tar cirka fem-tio minuter och avslutas med ett litet quiz.

Läs mer

Klimatklivet

Webbinarium om Klimatklivet 12 maj

Välkommen till ett webbinarium och frågestund om möjligheten att söka investeringsstöd från Klimatklivet för publika laddningsstationer.

Anmäl dig här

Logotyper, Reload Roslagen

 

För mer information om projektet

Sofia Händel, projektledare
sofia.handel@visitroslagen.se
072-08 08 388