Reload Roslagen

Fikabord i närbild

Affärsutveckling och kompetensutveckling för besöksnäringsföretag

Genom kostnadsfria rådgivning och utvecklingsprogram ska projektet Reload Roslagen stärka konkurrenskraften hos små och medelstora besöksnäringsföretag i Norrtälje, Österåker och Östhammars kommuner. Projektet genomförs med stöd från Tillväxtverket/Europeiska regionala utvecklingsfonden. 

Loggor - Reload Roslagen

 

Sagt om projektet

Fiske i kvällssolen

"Reload Roslagen har gett mig en större säkerhet inom olika områden när det kommer till sociala medier, ledarskap och team och företagande."

Helen Lundgren, Catch & Relax

Cecilia, Malungsbutiken

"Utbildningarna inom Reload Roslagen har gett mig mer förståelse i olika ämnen och verktyg att kunna fortsätta lära mig på egen hand. Jag är jättenöjd!"

Cecilia Vaihela, Malungsbutiken

Kajakpaddling med kajak och uteliv

"Reload Roslagen har gett mig ny energi i mitt företagande. Jag har fått många nya insikter, praktiska tips och kunskap om hur jag kan utveckla mitt ledarskap och skapa ett framgångsrikt team."

Astrid Landgren Pattersson, Kajak & Uteliv

Genomförda kurser

Här ser du de kurser som genomförts såhär långt i projektet.

Skylt som visar Google

Google Ads

Digital workshop med Viva Media som ger dig som deltagare en grundläggande, praktisk och teoretiskt kunskap om sökordsannonsering inom Google Ads.

Stenar staplade till torn

Revenue management 

Planering & optimering för prissättning och verksamhet med kunden i fokus! Kurs om grunden i hur man säljer rätt tjänst till rätt kund vid rätt tid till maxat pris. Med Linda Wasell & Karin Gydemo Grahnlöf från Future Fridays. 

 

Marcus Eldh

Produktutveckling med Marcus Eldh

Vilka är dina favoritgäster och hur kan du locka fler av dem att boka? Nu med ändrade resemönster och restriktioner kanske du behöver satsa på nya nationella målgrupper. Pass med Marcus Eldh

Marcus Eldh

Målgrupper & Marknader med Marcus Eldh

Hur skapar man wow-upplevelser som kunden inte kan motstå att boka? Svaret är att du måste utforma erbjudanden som attraherar en viss målgrupp. Föreläsning och workshop med Marcus Eldh.
 

Sökmotoroptimering

Sökmotoroptimering

Digital utbildning inom sökmotoroptimering där deltagarna fick en grundläggande, praktisk och teoretisk, kunskap om SEO. 

Syrener i Östhammar

Hållbara gästupplevelser 

Webbinarium med praktiska tips och beteendesmarta lösningar som kan bidra till mer hållbara val i din verksamhet.  Presentationen hölls av Angelika Wernersson, auktoriserad rådgivare på Swedish Welcome.

Tecknad glödlampa

Coronastöd till företag 

En digital träff med Ekonomi Roslagen där deltagarna fick information om aktuella coronastöd till företag. Under träffen fick vi också veta mer om förslag till kommande stöd.  

Stenar staplade

Affärsutvecklingsprogram 

Programmet leddes av Qpeople och riktade sig till företag inom besöksnäringen som behövt förändra och anpassa verksamheten utifrån nya förutsättningar. 

kamera, Facebook

Facebook Ads 

Två förmiddagar om annonsering via Facebook & Instagram. Utbildningen guidade oss genom annonsformat, kampanjtyper och målsättningar – Att planera och sätta upp en kampanj samt analysera ditt resultat.

Snö formad som ett hjärta

Hållbart ledarskap

En kurs om olika metoder och verktyg för att kunna leda och inspirera dina medarbetare på ett hållbart sätt. Mer om praktiska metoder som deltagarna direkt kan tillämpa i det dagliga arbetet.

Kamera som fotograferar mat

Bild & Foto 

Bilder är en viktig kommunikationsväg och med bra bilder lockar du kunder till din verksamhet. Under denna kurs fick deltagarna lära sig mer om att skapa bra innehåll med hjälp av en mobiltelefon. 

Skylt google

Webbfrukost - Google my business

En digital träff med fokus på möjligheterna med Google my business och hur du bäst använder detta kostnadsfria verktyg för att öka din digitala synlighet.

dator på bord

Optimera din webbplats

Rådgivningspass där du lär dig mer om din kunds resa mot just ditt erbjudande och hur du på din webbplats på bästa sätt ger kunden relevant information. Anordnas löpande i mindre grupper.

Telefon som visar instagram

Instagram Grund

Kursen för dig som nybörjare på Instagram. Fokus på grunderna i verktyget, du får råd för ditt fortsatta arbetet samt möjlighet att själv testa praktiskt testa funktionerna.

Kommande rådgivning och utvecklingstillfällen

Här hittar du kurser som planeras, men där datumen ännu inte är klara. 

Kamera med Facebooks logotyp

Facebook - Grund

Lär dig mer om hur du bäst nyttjar Facebooks funktioner för att öka ditt företags synlighet mot rätt målgrupp på Facebook.

Hjärta i snö

Praktiskt hållbarhetsarbete – Seminarieserie med Miljöstegen 

Seminarieserie tre tillfällen á 3 timmar som ger dig ökade kunskaper i praktiskt arbete med hållbar utveckling och Agenda 2030. Grunderna i att strukturera ditt arbete och förbereda företaget för en framtida miljödiplomering/miljöcertifiering.

Tips för att fylla på kunskapsbanken

Här hittar du övriga tips, värdefulla länkar och webbsändningar där du hittar inspiration och kunskap.

Visit Sweden logotyp

Visit Swedens kunskapsbank

På Visit Swedens webbplats kan du enkelt ta del av filmer, publikationer och presentationer som kan ge dig värdefulla perspektiv från alla delar av Visit Swedens globala organisation. Klicka på länken nedan för att komma till kunskapsbanken.

Läs mer här

Paddlare

Seminarium - Internationell paketering

Tillväxtverket anordnade ett digitalt kunskapsseminarium den 17 februari för besöksnäringens aktörer. Hur kan Sverige stärka sitt erbjudande till den internationella marknaden och utländska researrangörer? På länken kan du ta del av sändningen i din helhet i efterhand.

Se sändningen

Hjärta i snö

Webbutbildning - Glokala Sverige

Välkommen att göra en utbildning i Agenda 2030. Varje del tar cirka fem-tio minuter och avslutas med ett litet quiz.

Läs mer

Klimatklivet

Webbinarium om Klimatklivet 12 maj

Välkommen till ett webbinarium och frågestund om möjligheten att söka investeringsstöd från Klimatklivet för publika laddningsstationer.

Anmäl dig här

För mer information om projektet

Sofia Händel, projektledare
sofia.handel@visitroslagen.se
072-08 08 388 

Logotyper, Reload Roslagen