cbis:1995138 Caroline Andersson Renaud
cbis:1995138 Eva Lindblad
cbis:1995138 Andreas von Gegerfelt

Östhammars ordfestival

Östhammars litteraturförening bjuder in till Östhammars ordfestival på Storbrunn med temat Hem. Bland författarna i år återfinns David Thurfjell, Axel Lindén, Anna Ehn, Johan Gustafsson och Karin Valtersson.

Information

Bland årets författare finns David Thurfjell, aktuell med Granskogsfolk. Sverige kallas ibland för världens mest sekulariserade land och medlemstalen i de religiösa församlingarna sjunker. Samtidigt söker sig många svenskar ut i naturen. Vad är det vi söker ute i skog och mark?

Uppsalabon Anna Ehn är högaktuell med Ormen i mig, en bok om en ung kvinnas kamp för att bli slutgiltigt fri från ätstörningens mönster, och kliva ut i livet som frisk. Men ormen ger sig inte utan kamp. Och sökandet efter ett inre hem, en trygghet kopplat till ens identitet, kan vara komplicerat.

Axel Lindén skrev den omtalade Fårdagboken för några år sedan och nu är aktuell med boken Tillstånd. Axel Lindén är en motvillig skogsägare och slitet med motorsågen är för honom ett sätt att hantera sakernas tillstånd – på jorden och privat. I våras mottog han Aftonbladets litteraturpris för boken.

Hemmet har en speciell betydelse för Johan Gustafsson, som i år kommit ut med boken Ett fängelse utan murar. Johan Gustafsson från Värnamo var på MC-resa i Afrika i slutet av 2011, kidnappades i Timbuktu och hölls fången hos al-Quaida i över fem år. Malis öken var Johan Gustafssons hem under denna tid samtidigt som han inte visste om han någonsin skulle få återse sin familj hemma i Sverige.

På Ordfestivalen medverkar också Karin Valtersson, debuterande författare med rötterna i Gimo. Numera bor hon i Surrey i södra England med man och två barn, och hon har skrivit den psykologiska thrillern Angelika. Debutboken handlar om en kvinna som plötsligt försvinner från sin man och deras lilla dotter och deras hem i England.

Varmt välkomna!

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

16 October 12:00 - 17:00