Öregrunds hamn

Öregrunds gästhamn

Stockholms Skärgård som sträcker sig t o m Grisslehamn förbinds med Jungfrukusten och Bottenhavet via Öregrunds skärgård i norra Roslagen

Information

Öregrunds hamn utgör den sista större hamnanläggningen i Roslagen inför fortsatt resa norrut mot Bottenhavet. Öregrunds hamn är ett självklart besöksmål på din resa längs ostkusten.

Öregrunds Gästhamn är en av de största på ostkusten med ca 60 gästplatser, en välskött gästhamn med duschar och tvättmöjligheter mitt i stan. Hamnen är själva hjärtat av Öregrund som en gång var sjöfolkets stad. Förr låg segelskutorna tätt i hamnen och snart sagt varje öregrundspojke blev sjöman, lots eller tog tjänst på fyrar eller fyrskepp. I dag är det fritidsbåtarna som har tagit över, men här finns också sjöräddningsstationen, RS Öregrund. Hamnområdet utgör en härlig mix av båt- och badliv, krogar och kulturliv. Evenemang avlöser varandra under sommarmånaderna.

Antal gästplatser i hamnen: 60, djup 3-12 m. Färskvatten, wc, dusch, tvättstuga, bränsle vid Grepen Marin. Affärer, postombud, hotell, restauranger, närliggande badplats, livsmedel och systembolag.

Hamnvärd: 070 - 392 59 90