cbis:2060762
cbis:2060762

Opera på Österbybruk - Rusalka

Antonín Dvořáks sagoopera om sjöjungfrun Rusalka. Regissör är återigen Jennifer MacPherson och dirigent är Niklas Tamm. Som vanligt deltar några av landets främsta stjärnskott på operahimlen och det hela ackompanjeras av Österbybruks fantastiska operaorkester.

Information

I operan ”Rusalka” möter den tjeckiske kompositören Antonin Dvoraks undersköna musik den klassiska sagan om sjöjungfrun som ger upp sin röst för kärleken till en människa - en saga som vi nog mest förknippar med H C Andersen. Dvorak som tidigare hade gjort sig känd bland annat med sin symfoni ”Från nya världen” komponerade operan i slutet av sitt liv och skapade med den ett sista mästerverk där obeskrivligt vackra melodier möter ljuva orkesterklanger och en målande berättarkonst. Mest berömt i hela operan är Rusalkas sång till månen, men den är bara en av många vackra arior som publiken möter i föreställningen

Vi framför operan på svenska i en nyöversättning från tjeckiska av Niklas Tamm och som vanligt möter publiken några av landets främsta unga sångare i rollerna. Med hjälp av regissör Jennifer Macphersson och kostymör Gabriella Wetter-Burman förvandlar ensemblen den gamla industrilokalen Ånghammaren till både förtrollad sjö, sagoskog och slottspark och för musiken står Österbybruks operaorkester under ledning av Niklas Tamm.

Föreställningens längd är c:a 2 timmar och 40 minuter inklusive en paus. Vi rekommenderar att man i samband med besöket också passar på att se sig om i Österbybruks vackra vallonbruks miljö.

Medverkande:
Rusalka - Susanna Reuter
Prinsen - John Haque
Den främmande furstinnan - Synne Vinje
Vattenanden- Joel Kyhle
Häxan - Emelie Thoor
Pigan - Alexandra Linde
Jägarmästaren - Mårten Wåhlström

Regi/scenografi: Jennifer Macpherson
Kostym: Gabriella Wetter-Burman

Dirigent Niklas Tamm
Österbybruks Operaorkester


Vägbeskrivning

Ånghammaren, Österbybruk.