cbis:2063350

Nya Roslagsmarschen 2022

Den 10 september är det dags för Nya Roslagsmarschen 2022! Årets vandring bjuder på flera nyheter, men räkna med samma höga dos av naturupplevelser och gemenskap när vi samlar närmare 300 vandrare för en dag i Roslagens härliga natur.

Information

Den stora nyheten för 2022 års vandring är att vi rör oss från Roslagsleden till nya leder och spår i fantastiska Riddersholms naturreservat! Här finns möjlighet att välja bland två sträckor, beroende på vilken längd och svårighetsgrad som passar just dig.

Sträckorna bjuder på både skogsupplevelser och havsutsikt längs slingrande stigar, stränder och grusvägar.
Under vandringen erbjuder vi som vanligt fika- och matstationer i vacker miljö.

För dig som vill ladda batterierna efter vandringen kan vi varmt rekommendera efterföljande marschmiddag och övernattning på Marholmen. Här hittar du boende i enkel- eller dubbelrum eller stuga. I samtliga stugor finns egen bastu. Självklart går det bra att endast boka till middagen.
Tillvalen gör du vid din anmälan.

Sträckning
Under årets vandring kan du välja mellan två sträckor;
Cirka 1,8 mil
Cirka 1 mil
Start & mål
Registrering och målgång sker vid Hembygdsgården Sladdstycket i Kapellskär. De deltagare som väljer att gå den långa sträckan kommer att slussas med buss till sin start på Gräddö.

Att ta sig till start
Du tar dig själv till starten i Kapellskär med bil eller med SL-buss. För tabell, se sl.se

Anmälningsavgift
Ordinarie pris: 475 kr per person
Barn och ungdomar upp till 15 år: 305 kr

Runda upp din anmälningsavgift
Genom att "runda upp" din anmälningsavgift till 500 kr vid anmälan kan du vara med och stödja Ukrainian refugees Norrtälje/Roslagen.

Grupprabatt
Om du anmäler fler än 8 personer samtidigt, är priset 405 kr per person för vuxna

Priset inkluderar
Lättare måltid och fika under vandringen samt Roslagsmarschens T-shirt och nummerlapp. Buss från Kapellskär till starten på Gräddö ingår för dig som går den längre sträckan.

Marschmiddag på Marholmen
På kvällen anordnas en gemensam middag i skärgårdsmiljö på härliga Marholmen kl. 19.00. Du lägger till middagen i din bokning. Räkna med en härlig stämning och god mat. Middagen kostar 395 kr (två rätter samt kaffe & pralin ingår i priset). Ange specialkost vid bokningen. OBS! Marschmiddag måste bokas senast 7 augusti.

För dig som vill boka till boende
Vill du förlänga din upplevelse med en övernattning finns möjlighet att vid din bokning lägga till övernattning på fantastiska Marholmen – en helt ovanlig ö. I år erbjuder vi olika boendeformer, för både små och stora sällskap. OBS, boende och all inclusive paket måste bokas senast 7 augusti!

Bo på hotell
Enkelrum hotell 1955 SEK / 1 pers ink frukost
Dubbelrum hotell 2175 SEK / 2 pers ink frukost (1087,50 kr/person)

Bo i stuga
Koppla av i en av Marholmens stugor efter vandringen. I de charmiga stugorna finns tre sovrum med 6 bäddar, varav en överslaf. Samtliga stugor har braskamin och bastu.
Stuga 2895 SEK per stuga ex frukost (max 6 personer) (2895/6 personer = 482,5/person + 150 kr för linne =632,50 kr/person)
Frukost kan bokas som tillval till en kostnad av 130 kr/person.
Linne tillkommer 150 kr/person (liten och stor handduk, två örngott, påslakan & underlakan)

Avresestäd
Avresestäd kan bokas till en kostnad av 1290 kr (645 kr med RUT-avdrag)
Vid inbokad avresestäd tar du som gäst endast hand om disk och sopor. Du väljer själv om du vill använda RUT-avdrag på 50% eller inte. Om du vill använda RUT-avdrag får du en blankett av Marholmens personal vid incheckning som fylls i.

Parkering
Vi tänker på miljön och rekommenderar därför kollektivtrafik eller samåkning till starten. För dig som tar egen bil till starten finns möjlighet till kostnadsfri parkering vid Viking Lines terminal. För dig som bokat till boende finns parkering vid Marholmen.

Djur på tur
Hundar är varmt välkomna att delta! Vill du boka boende och ha med din hund i stugan?
Kontakta oss så hjälper vi dig.

Anmälan
Görs på www.roslagen.se/roslagsmarschen, på någon av Visit Roslagens turistbyråer eller via bokningstelefon 0767 - 650 660. Observera att antalet platser är begränsat. Du som önskar marschmiddag och/eller boendepaket måste boka detta senast 2022-08-07.

Bagage
Kan lämnas till Visit Roslagens personal vid registreringen och hämtas efter målgång.

Viktigt att tänka på:
• Ta med dig mobiltelefon samt egen vätska
• Klä dig efter rådande väder
• Avbryt inte vandringen utan att meddela arrangören. På nummerlappen står kontaktnummer.
• Deltagande i Nya Roslagsmarschen sker på eget ansvar, men vi har gjort vårt allra bästa för att din vandring ska gå så smidigt som möjligt.

Kompletterande information
Några dagar innan marschen får alla som anmält sig ett PM med mer detaljerad information. Detta mejlas till den e-postadress som angavs vid anmälan. Observera att du som anmäler flera personer ansvarar för att vidarebefordra information och PM till övriga deltagare. PM:et kommer även publiceras på roslagen.se/roslagsmarschen.

Nya Roslagsmarschen anordnas av Visit Roslagen i samarbete med Föreningen Nya Roslagsmarschen.
Stort tack till våra sponsorer

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

10 September 09:45 - 18:00

Vägbeskrivning

Varmt välkommen till Nya Roslagsmarschen 2022!

Viktigt att tänka på:
- Om du gör din bokning online, glöm inte att skriva ut din voucher som du hittar i en pdf i ditt bekräftelsemail.
- Håll utkik efter mer detaljerad information i det PM som skickas till din mail ett par dagar innan eventet. Har du anmält fler än en person, vänligen förmedla informationen till dem. PM:et kommer även publiceras på roslagen.se/roslagsmarschen.