cbis:1967789
cbis:1967789
cbis:1967789

Norrtelje Brenneri

I en lada från 1904 ligger sedan 2002 Roslagens eget bränneri. Grundat av makarna Richard Jansson och Kristina Anerfält-Jansson, mitt i hjärtat av Roslagen, en mil norr om Norrtälje. Här anordnas allt från visning, provningar, fester och bröllop till minimässor, företagsevenemang, musikkvällar och mordteatrar.

Information

Norrtelje Brenneri AB grundades år 2001 och är beläget i Lohärads Söderby.
I fem generationer har familjen brukat gården, och efter en omfattande renovering och ombyggnation av gårdens röda lada stod bränneriet klart år 2002.

Kopparpannorna – där magin skapas
De två ångvärmda kopparpannorna från Carl GmbH i Tyskland, känd som en av världens främsta tillverkare av kopparpannor för destillering rymmer 150 liter och 450 liter.
Mäsken går igenom en första destillering och därefter en andra, mycket försiktig, findestillering. Vattnet tas från gårdens eget brunn med A-klassat vatten.

Ekologiska råvaror ger prisvinnande drycker
Här tillverkas högklassiga destillat av frukter och bär, såsom äpplen, päron, rönnbär och havtorn. Många av råvarorna är ekologiska och så långt som möjligt lokalt producerade, flera från vår egen odling. I sortimentet hittar du bland annat Roslagswhisky, RoslagsGin, Roslags Äppelglögg, RoslagsPunsch samt den historiska Bellmanpunschen.