cbis:2012662
cbis:2012662
cbis:2012662

Nordic och Folk Avan't

Två svenska triokonstellationer som går ihop till ett speciellt projekt. Det är Nordic, som etablerat sig under tio år på den svenska folkmusikscenen, dels trion Folk’Avant som tar avstamp i svensk och finsk tradition. Alla sex musiker kommer att delta på scen

Information

De turnerar i november inom De Regionala Musikinstitutionernas: På Turné.

NORDIC
Anders Löfberg - Cello
Erik Rydvall - Nyckelharpa
Magnus Zetterlund - Mandolin
Länk: http://nordicmusic.nu/
Som ett av Sveriges mest namnkunniga och stilbildande folkmusikband fortsätter Nordic efter tio aktiva år att utvecklas och beröra sin publik. Den 9 november 2016 släpptes deras tredje fullängdsalbum; ”Collage”. Ett konstverk bestående av en palett av nya kompositioner med allt ifrån lyriska valser till en brasiliansk samba. Ett par nytolkningar förekommer också, bland annat en stillsam version av Frank Zappas ”Blessed Relief”. Här hör vi ännu ett exempel på hur Nordic har förfinat sitt koncept; Att låta sin musik passera sitt filter av rotade groove, lyriska klanger och outtröttliga lekfullhet som ständigt håller musiken vital och angelägen, både för sig själva och sin publik.
På skivan hittar vi även ”Nordic Symphonic Suite” ett specialskrivet verk vilket är ett av resultaten av förra höstens bejublade samarbete med Norrlandsoperans symfoniorkester. Tio års egen repertoar av Nordics karaktäristiska nyskapande kompositioner med stadig grund i svensk folkmusiktradition arrangerades för symfoniorkester av Karl-Johan Ankarblom och fick nytt liv.

________________________________________
FOLK'AVANT
Anna Wikenius- sång
Maija Pokela - kantele, sång
Anna Rubinsztein - fiol, sång
Den nordiska trion Folk’Avant bildades 2014 ur en nyfikenhet och kärlek till den traditionella folkmusiken i Sverige och Finland. Med avstamp i gamla låtar har de lekfullt testat instrumentens oändliga möjligheter, och också landat hem nytt material som får leda traditionen vidare. Här har trion hittat sin egen röst i det nordiska landskapet där stämsång, groove och sirliga melodier kompletterar varandra, där värme får möta svärta, och där sorg får möta hopp.
2017 kom debutalbumet Gryningsland, som fick ett varmt mottagande av både publik och recensenter. Sedan dess har trion turnerat i de nordiska länderna såväl som i övriga världen. Skivan har också genererat stipendier, en nominering till Årets Album i German Critic’s Choice Awards och den fanns med på listan över årets bästa album på World Music Chart Europe.
2019 fick trion i uppdrag att skriva music för dataspelet Star Stable, där trions musik fortsätter nå ny publik.

Det är ett samarrangemang mellan Rimbo Höstfolk och Norrtälje kommun

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

23 November 19:00 - 20:45