Musiker
cbis:1997489
cbis:1997489

Musik i sommarkväll: Öregrunds kyrka. "Sommarlåt"

"Sommarlåt" med Olov Johansson, nyckelharpa och Anders Bromander, orgel
WC Rökfritt Skärgård Kostnadsfritt Rullstolsanpassat Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

"Sommarlåt" med Olov Johansson, nyckelharpa och Anders Bromander, orgel
Låtspel, barockorgel och jazz i tätt samspel.

Olovs kärnfulla, svängiga låtspel på nyckelharpa tillsammans med Anders fantastiska arrangemang och lyhörda spel på barockorgel och piano har vuxit ihop och förfinats under många år. Det är svängigt, mäktigt, finstilt, överraskande och fyllt av humor. Låtarna är en blandning av nya kompositioner och gamla låtar som de har spelat länge tillsammans, några som de har spelat in tidigare i större ensembler. Det är också en blandning av traditionella låtar ur framför allt den Uppländska låtskatten och nykomponerad musik med inspiration från andra håll.
Denna duo består av:


OLOV JOHANSSON: känd från en av Sveriges mest inflytelserika folkmusikgrupper Väsen. Är Sveriges kanske främste nyckelharpsspelman som har tagit sin musik över hela världen. Har mottagit zornmärket i guld, den finaste utmärkelse man kan få som spelman i Sverige.


ANDERS BROMANDER: mångsidig pianist, organist och arrangör som har verkat i många musikaliska sammanhang i Uppsala med omnejd. Omniband och Trio con X (Musik i Uppland), Organist i domkyrkoförsamlingen, Anders Bromander Ensemble, Nisse Landgren, Anna-Karin Ako Nytell Oldeberg etc

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

30 Juni 19:00 - 20:00

Vägbeskrivning

Väg 288, väg 76, sväng mot Öregrund 11 km.