cbis:1997486

Musik i sommarkväll: Kärlekssånger och tröstevisor. i Öregrunds kyrka

I tider av oro och kris kan musik och lyrik komma att betyda mer än någonsin. Beroende på vad vi går igenom kan musik och ordmusik ge inspiration, styrka, tröst och så mycket mer. Under förra årets utmaningar kom idén till den här konserten: Musik och ord som kanske inte bara underhåller utan, förhoppningsvis, också ’håller under’.
WC Rökfritt Kostnadsfritt Rullstolsanpassat Corona-säkrad

Information

Det blir en vindlande färd med nedslag i lyrik av både svenskt och engelskt ursprung, liksom många olika musikaliska uttryck som psalm, pop och visa. Från text av Dag Hammarsköld till Lennart Simonssons tonsättningar av Karin Boye och E.E. Cummings till tolkningar av Beatles, LeMarc, Laleh och Freddie Wadling.


Om Anna Widing

Anna Widing är sångerska, skådespelerska och musikalartist, utbildad på StDH och Teaterhögskolan i Stockholm samt Balettakademien i Göteborg.

Som scenkonstnär har hon rört sig mellan genrer som musikal, teater, film och TV.

Inom musikal har hon bl.a. synts som Maureen i svenska originaluppsättningen av RENT på Göta Lejon och Göteborgsoperan och gjort roller på scener som Chinateatern, Oscarsteatern, Malmö- och Wermland Opera.

Hon har också spelat poliskommissarie i långfilmen Förtroligheten och medverkat i Melodifestivalen två gånger med electrobandet Pay TV.

Sin egenproducerade soloföreställning ’Det som håller oss vid liv’ där hon tolkar Peter LeMarcs låtar har hon spelat på Mosebacke, Klara Soppteater och Uppsala Stadsteater.

Numera fokuserar hon gärna på sång i konsertant form, ofta i samarbete med pianisten Lennart Simonsson i jazztrion Trio X.

Sen flytten till Film Prästgård i Östhammars kommun jobbar hon både som frilansande sångerska, skådespelerska och smyckesdesigner, men även som dramacoach och regissör. Hon arbetar också deltid på Östhammars Kulturskola som projektledare och instruktör i projektet Dans utan Krav, baserat på Dans för Hälsa-metoden.Om Lennart Simonsson

Efter examen från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1986 har Lennart varit verksam som pianist, kapellmästare, arrangör och kompositör. Han har medverkat i ett trettiotal musikdramatiska uppsättningar av skilda slag och samarbetat med många av Sveriges främsta musiker och artister som exempelvis; Svante Henryson, Dan Laurin, Mikael Samuelson, Lill Lindfors, Peter Mattei och Elin Rombo.

Han har också undervisat på Musikhögskolan i Piteå i improvisation och musikalisk kommunikation.
Som kompositör har han utforskat gränslandet mellan olika genrer i bl a ”Nude ants dance” 2003, ”The Albatross Suite” 2006 och senast 2016 i ”Pyramus och Thisbe” skrivna för Jazzpianotrio och Kammarorkester. Sedan 2002 är Simonsson anställd som pianist i improvisationsgruppen ”Trio X of Sweden” vid Musik i Uppland (Uppsala).


Vägbeskrivning

Väg 288, väg 76, sväng mot Öregrund 11 km.