cbis:2174631
cbis:2174631 Lisalove Bäckman

Musik i sommarkväll: Accordeonvirtuos Minna Weurlander, Börstils kyrka

Kvällens konsert innehåller musik bl.a av Philip Glass, Mozart, Ennio Morricone, hennes egna kompositioner, original musik för konsertaccordeonmm. Det är ett mycket varierat och dynamisk program som lämnar ingen oberörd.

Information

Den finlandsfödda accordeonvirtuosen och kompositören Minna Weurlander har ägnat hela sitt liv åt musik. Hennes konstnärliga uttryck och musikaliska bredd gör henne till en helt unik artist som rönt stort intresse hos en internationell publik. Endast 15 år gammal blev hon världsmästare i accordeon och började turnera vida omkring. Hon har även utsetts till prisvinnare vid ansedda Premio Internazionale Astor Piazzolla.

Minna är utbildad vid solistlinjen på Konstuniversitetet Sibelius-Akademin i Helsingfors, och räknas numera som en av Europas främsta och mest mångsidiga konsertaccordeonister.

Sedan 20 år tillbaka är Minna verksam i Sverige. Genom åren har det blivit samarbeten med allt från symfoniorkestrar till experimentella dansföreställningar och kammarmusikensembler. Hon har gett ut flera hyllade och prisbelönta album. På det senaste –GLOW –bearbetar hon musik av tyska Kurt Weill och argentinska Saul Cosentino med accordeon och stråkkvartett.

Hennes egen musik och spelsätt har influerats starkt av den ryska virtuosa accordeon-traditionen samt av den argentinska contemporary-tango. 2021 var Minna högaktuell som kapellmästare och accordeonist på Philip Glass ́snyskrivna cirkusopera Circus Days and Nights. Hennes insats hyllades av recensenter i hela världen, från Los Angeles Times till alla svenska medier.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

22 Juli 18:00