cbis:1943646
cbis:1943646

Lars Molins inspelningsplatser

Molinska inspelningsplatser i Östhammars kommun - Gå din egen guidning på egen hand Tjugo av författaren/regissörens Lars Molins inspelningsplatser finns utmärkta i Östhammars kommun. De är hämtade från filmerna Midvinterduell (Mjölkpallen), Baddjävlar, Bomsalva, Mona och Marie och Sommarmord.

Information

Lars Molin bodde och arbetade som vägmästare innan hans litterära bana startade i Östhammar. Han blev en genuint älskad författare och filmskapare.
Det finns möjlighet att besöka 20 av de inspelningsplatser han använde sig av i kommunen (Östhammar, Öregrund och Harg) och få ytterligare information om platserna/filmerna. Via informativa skyltar på plats kan du ta del av opublicerad information berättad av Lasses son Rickard Molin. På alla kan man se filmklipp från inspelningen och på några även intervjuer av personer som var med på inspelningarna, allt via din smartphone/ WIZTR.guide.
Karta/folder som tar dig runt inspelningsplatserna finns på turistbyråerna i Östhammar/Öregrund samt på Kontorsvaruhuset, Stop 76 Östhammar.