cbis:2174948
cbis:2174948

Lär dig mer om läkeväxter, kryddor och tesorter

Birgitta Angeberg-Edlund i Blidö sockens hembygdsförening visar olika växter i trädgårdslandet samt pratar om kryddträdgården med läkeväxter, kryddor och tesorter. Årets visning av växterna kommer att under hösten följas upp med en kväll då vi pratar om växter och brygger te av årets skörd.

Trådlöst internet WC Rökfritt Skärgård Kostnadsfritt

Information

Förutom att lära dig mer om läkeväxter, kryddor och tesorter kan du få guidning i Båtsmanstorpet. Det unika Båtsmanstorpet är i stort sett likadant nu som när det byggdes ca 1730. Det har aldrig byggts om för att bli t ex en sommarstuga och är nu möblerat som det såg ut när den siste båtsmannen levde här med sin fru Josefina och åtta barn under senare delen av 1800- och början av 1900-talet. Här finns också utställningar om den siste båtsmannen, om bomberna som föll över Blidö 1944 med mera. Tvärs över vägen från Båtsmanstorpet ligger Silversmedens Hus. Där kan du beskåda silversmeden och allkonstnären Yngve Bergers konstverk ”Fantasins farkoster” och andra föremål och se hans lilla silversmedja. På tomten finns också den Bagarstuga som gjorts i ordning och där du kan gå på kurs i tunnbrödsbakning eller boka Bagarstugan för eget bak. Loppis pågår i Garaget i närheten av Båtsmanstorpet.

Externa länkar och dokument

Facebook: Blidö sockens hembygdsförening

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

1 Juli 11:00 - 14:00

Vägbeskrivning

Ta väg 276 från Norrtälje eller Åkersberga till Penningby. Ta där väg 278 till Furusund, 17 kilometer. Ta färjan till Yxlan, fortsätt över den ön till nästa färja till Blidö. Färjorna går varje hel och halv timme och är tidsmässigt kopplade. På Blidö kör du stora vägen ett par kilometer till byn Oxhalsö med en ICA-affär till vänster. Ta vägen till vänster mot Bromskär. Blidö sockens hembygdsförenings hembygdsgård ligger till vänster och till höger efter ca 100 meter, skylt ”Båtsmanstorp”.