cbis:2160976

KvinnORKAN – En berättelse om kvinnogöra och superkrafter

Söndag 12 Mars KL. 14:00 Rådmansö bygdegård
WC Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Välkommen till en föreställning om kvinnolivet och hur det kan ha ändrats över året. Så som du lever ditt liv, så levde troligtvis inte din mormor eller kanske ens din mor.
Det här är fem generationers kvinnors berättelser och strävan genom vår moderna historia. Om vardag och kraft. Om kvinnogöra och superkrafter. För kampvilja och överlevnad, tårar och skratt. Om att kvinnor i alla tider haft behov av fredade rum för att stötta, hylla och lära sig av varandra. För allt vi kan, vill och vågar.
Vi möter Matilda i en personlig uppgörelse med sitt arv efter förmödrarna: mamma, mormor, mormors mor och mormors mormor. Allt de har gjort, varit och allt det som de har orkat. Mormors mormor som hade åtta barn att ta hand om men ändå arbetade, mormors mor som kämpade för rätten till familjeplanering, mamma som jobbar hårdast av alla och ordnar kalas eller mormor som engagerar sig fackligt och bakar småkakor.
Hur Matilda själv är vuxen nu och borde därför vara som dem men också hinna instagrama, driva projekt och ta hand om sitt känsloliv. Med humor, lekfullhet och svärta reflekterar Matilda över sitt sociala arv. Allt är inom räckhåll i denna personliga betraktelse och hyllning över kvinnors liv och historia.
Köp biljett på länken, eller i dörren.
VARMT VÄLKOMNA!