cbis:2180188
cbis:2180188

Kung Byxlös.

Kung Byxlös – de eländas drottning är berättelsen om krig och fred, makt och systerskap, kärlek och svek samt om en ensam kvinnas övertygelse om att enighet är styrka.
Handikappvänligt Handikappanpassat Rullstolsanpassat

Information

Görel Crona återger den dramatiska berättelsen om Margareta Valdemarsdotter – kvinnan som på 1300-talet enar de nordiska länderna och blir den kanske mäktigaste regenten Norden någonsin skådat. Dotter till Danmarks kung Valdemar Atterdag. Bortgift som tioåring till kung Håkon av Norge. Uppfostrad av Heliga Birgittas dotter och senare rikets förmyndare i både Danmark och Norge – med en kungs rättigheter.

Genom smarta politiska drag och genialisk förhandlingsteknik lyckas hon befria de nordiska länderna från Hansan och lägga även Sverige under sina fötter. Hon regerar nu över Sverige, Norge och Danmark inklusive dagens Finland, Island, Grönland, Färöarna och Hebriderna. Drottning Margareta blir Kung Byxlös – kvinnan som skapar Kalmarunionen, enar Norden och ordnar varaktig fred mellan de nordiska länderna.

Följ med när Görel Crona gestaltar hennes gärning – en bedrift som saknar motstycke.

Spelas söndag 17 september klockan 16 på Berga teater, Lennart Neckmansväg 8, Åkersberga.

Biljetter kostar 180 kronor och säljs på nortic.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. samt i biljettkassan en timme innan föreställningen.

Text: Margareta Skantze.
Medverkande och Regi: Görel Crona.
Sång och gitarr: Ola Sandström.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

17 September 16:00 - 17:00