cbis:2158271

Kulturvandring i Herräng – där Sverige börjar

Vi tar denna dag del av Herrängs rika kulturhistoria tillsammans med lokal guide och med komplement av fina informationsskyltar. Vi får uppleva gruvsamhället med många gruvhål och dagbrott, slighögen som är flera hektar stor och gamla vackra båthus.

Information

Herräng är ett gammalt gruvsamhälle med anor från mitten av 1500-talet fram till 1960-talet. Här hittar vi spår av ca 50 gruvhål och dagbrott. Slighögen är en annorlunda upplevelse. Hensvik med sina gamla båthus minner oss om forna tiders kustnära fiske. Under 6 sommarveckor är Herräng fyllt av Lindy-hop dansare från hela världen som skapar en modern historia i området.

Vi vandrar och får information av lokal guide. Dessutom besöker vi Fiskaruddens naturreservat som är extra fint i juni när det blommar som mest. Vi kommer under dagen vandra ca 6 km och genomför aktiviteten i samarbete med STF Roslagen.

Anmäl deltagande till värd senast 13 juni, gärna via sms. Ta med egen lunch och fika. Anmäl gärna via sms. Invänta svar på din anmälan innan du betalar in. När du betalar in, ange namn och kod K230617 så underlättar du för vår kassör.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

17 Juni 10:30 - 15:30

Vägbeskrivning

Samling vid Folkets hus, Herräng.