cbis:1983855

Konstutställning Ulla Hägglund konstnär från Österbybruk

I måleriet jobbar Ulla med tankar, meningar och frågor. Svaren kommer intuitivt och kan utveckla sig till det mest oväntade på duken. Det gäller att våga släppa taget.

Information

Utställningen sker i Hallstaviks konsthall i form av skyltfönsterutställning, detta för att svara upp emot gällande restriktioner mot smittspridning. Detta för med sig avsaknad av öppettider. Här följer en utförligare beskrivning av Ulla som konstnär.

Ulla Hägglunds konstnärliga bana började i mogen ålder. Hon ville bli bildterapeut och behövde då en grundläggande konstutbildning. På Folkuniversitetet i Uppsala fick hon ritkol och penslar i handen och fortsatte sedan med ett år på Wiiks folkhögskola. Det blev ett år av sökande efter ett eget uttryck. Där kom hon också i kontakt med betongen. Ulla blev inte terapeut.

I måleriet jobbar Ulla med tankar, meningar och frågor. Svaren kommer intuitivt och kan utveckla sig till det mest oväntade på duken. Det gäller att våga släppa taget. Ulla sökte efter mer kunskap och läste konstvetenskap på Gävle högskola. Sedan 2001 har hon ställt ut sin konst, även på jurybedömda utställningar. Ulla är en av tolv medlemmar i Konstkraft som anordnar utställningar och workshops i Österbybruk och är också medlem i Östhammars konstförening.