cbis:1978928 Lennart Lusth

Konstutställning med Lennart Lusth, akvarellist och designer

Som designer, är det främst grafisk formgivning och Corporate Design d.v.s. logotyper, mönster, förpackningsdesign illustration, och annan profilering för företagsmarknaden, som han ägnar sig åt. Under stora delar av året bor och verkar han i skärgården på Yxlan, vilket kan skönjas i hans konstproduktion.

Information

Utställningen har på grund av smittorisk fått ta formen av "Skyltfönsterutställning"

Lennart Lusth inledde sin bana som gravör på Sporrong i Norrtälje under 70-talet, för att 1980 flytta till Stockholm och utbildning inom reklam och marknadsföring. Har sedan dess arbetat med reklam, design, illustration, grafisk formgivning och står bland annat bakom reklamkampanjer för SJ, Posten, ABB, Telia och andra stora svenska företag.
2005 startade han Nybrogruppen, en stockholmsbaserad grupp målare med akvarellen som främsta uttrycksmedel. Sedan 2013 är han också medlem i Roslagens konstnärsgille. Han har varit representerad på Norrtälje Konsthalls Julsalonger sedan 2010 och ett flertal gånger på andra konsthallar som Edsvik och Väsby.
2019 Premiärvisades Projekt Utpost Ost på A-House i Stockholm. Projektet beskriver en framtida värld, där vattenståndet höjts med 30 meter. Utställningen resulterade i uppmärksamhet och många sålda verk. Under 2020/21 planeras för en bok med målningar och texter ur projektet. Förhoppningsvis klar våren 2021.

Externa länkar och dokument

art.lusth.com


Vägbeskrivning

Hallstaviks Konsthall, biblioteket, Folkets Hus