Konstutställning med Aina Witwitzka, mixed media & Alexander Aasa Nyberg, måleri

29/5-10/6 visar Galleri Roddarhuset konst av Ania Witwitzka och Alexander Aasa Nyberg. Ania och Alexander är ett konstnärspar som bor och har sin ateljé i Vaxholm. Bägge målar och beröringspunkterna i deras konst är ljuset och glädjen att arbeta med färg men det finns även en del som skiljer deras konst åt såsom att Alexander uteslutande avbildar rum i staden medan Ania hämtar sina motiv i det intuitiva måleriet. Besökaren utlovas en prakt i färg och ljus med en underton av glädje och positivitet.
Handikappvänligt Barnvänligt Matservering Sommarlov Skärgård Kostnadsfritt

Information

ANIA WITWITZKA målar med den inre skaparglädjen som ledstjärna och hennes olika färgstarka motiv strävar efter att väcka känslan av magi, hopp och glädje hos betraktaren. Ania är en konstnär med polskt ursprung som är född och uppvuxen i Stockholm. Hon är utbildad i England på två ledande konsthögskolor: Cumbria Institute of the Arts och Dartington College of Arts. Dessa utbildningar, samt hennes arbetslivserfarenhet som grafsk formgivare, föreläsare, projektledare och kursledare har, tillsammans med hennes starka intresse för kreativiteten som källa till människans blomstrande gett henne en stadig bas som konstnär. Sedan 2013 lever Aniavpå sitt måleri och sina kurser och driver företaget Shine Through Art AB.
ALEXANDER AASA NYBERG är i grunden arkitekt utbildad vid KTH. Alexander fascineras av sin hemstads stadsrum och i alstret ”Moments of Stockholm” skildras sommarvardagen i
Stockholm. Alexander målar den spontana glädje som sommartid fyller stadsrummet i
sprakande färg, ljus och folkliv. En nerv av vemod finns samtidigt och speglar livets
växelverkande sidor. Sommarstadens liv är kort, intensivt och till låns.

29/5-10/6
ÖPPET I GALLERI & CAFÉ
TIS-SÖN 11-16

Välkomna till Roddarhuset!

Lokalen följer folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

29 Maj 09:00 - 14:00