cbis:2141331
cbis:2141331

INSTÄLLT! Vintertur med äventyr till ytterskärgården - Söderarm

Följ med på en unik dagstur till Söderarm och upplev skärgården i magisk vinterskrud! Här avnjuter du en värmande sopplunch på denna spännande ö – vid yttersta havsbandet i Stockholms norra skärgård.
Skärgård Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Den 26 januari arrangerar Söderarm AB och Roslagsevent en båttur till ytterskärgården med en unik möjlighet att uppleva Söderarms vinterlandskap.

Söderarm ligger på ön Torskär vid yttersta havsbandet i Stockholms norra skärgård, på gränsen till Ålands Hav. Mitt på ön ståtar den gamla fyren från 1839. Resan går genom Söderarms vackra skärgård och på vägen finns chans att se både säl och havsörn.

- Söderarm är fantastiskt alla årstider, men enligt min mening är vintern vackrast. Vintertid är det svårare att ta sig hit. Därför ser vi mycket fram emot att få välkomna besökare denna dag, säger Anngret Andersson, Söderarm AB.

PROGRAM
09.00 buss 631X från Norrtälje busstation
09.50 avresa från Räfsnäs med båten Gladan
10.20 ca ankomst till Söderarm. Kaffe och Anngret berättar om Söderarm
11.15 fyrvisning och tid att gå runt på ön, besöka museet och den lilla Souvenir – och hantverksboden i vilken det finns ett antal skärgårdsspecifika böcker bl.a. Söderarms egen bok – Söderarms fyr och lotsplats genom tiderna skriven av Magnus Ullman
12.30 får du en hemlagad soppa med smörgås på hembakat bröd. Vatten ingår till maten. Öl,vin och läsk finns att köpa
14.30 vänder båten hemåt
15.00 ca ankomst till Räfsnäs
15.14 buss 631 mot Norrtälje
16.09 ankomst Norrtälje busstation

Pris : 1150 kr/person från Räfsnäs. Priset inkluderar båtresa, sopplunch, fyrvisning.

Bokning sker via Visit Roslagen www.roslagen.se eller hos Norrtälje Turistbyrå tel 0767- 650 660

OBS! För denna resa gäller minimum 15 deltagare för att resan ska kunna genomföras samt att det inte ligger is på havet. Blir turen uppskjuten eller inställd meddelas detta alla som bokat.

Onlinebokningen stänger 2 dagar innan avresa. Kontakta Visit Roslagen om du önskar boka efter datumet passerat.

VÄLKOMMEN!


Vägbeskrivning

9:50 avresa från Räfsnäs hamn med båten Gladan. Turen är anpassad så det ska gå bra att åka buss 631x från och till Norrtälje busstation.