Inspiration - samlingsutställning

Göran Rücker och Inger Nerman samt Britt-Marie och Jan Carlbom ställer ut.

Information

Konstnären Göran Rücker är medlem i bl a Täby Konstnärer och Konst i Roslagen. Han är autodiktakt med mångårig erfarenhet av akvarellmålning, med stor kursverksamhet och många utställningar bakom sig. Hans motiv handlar ofta om livet i den vackra skärgården där han tillbringar stor tid och har sedan 40 år ett eget seglarsällskap ”Spray”. Likaså är han grundare till akvarellsällskapet Spray med idag ca 120 medlemmar. www.akvarellspray.se.
Kreatören Inger Nerman från Täby som efter yrkeslivets slut blev ”fritidsforskare” och då började prova på olika gamla outforskade intressen och drömmar. Resultaten som hon skapat visas på utställningen och som hon hoppas inspirerar besökaren ”att det aldrig är försent!”.
Art food design - visar bilder av frukt och grönsaker som tillkommer under matslagningen i köket. Med symaskinen skapar hon olika nyttoprylar genom återanvändningen av kasserade kläder och tyger.

Dessutom deltar konstnärerna Britt-Marie och Jan Carlbom med målningar i akryl.Britt-Marie är jurist som i många år arbetat som åklagare i Stockholm. Som pensionär finns mer tid att ägna sig åt intressen bl a måleri.Jan är ingenjör och lärare och har efter sin pensionering fått ett ökat intresse för konst och har under åren målat naturnära motiv.


Vägbeskrivning

Växplats Nybyn ligger ca 6 mil från Stockholm och 1,5 mil från Norrtälje.
Kommer du med bil på motorvägen E18 från Stockholm eller Norrtälje tar du av vid trafikplatsnr 190 och kör mot Finsta.
Från Uppsala åker du på väg 77 till Finsta, kör avtagsvägen mot Stockholm och sedan mot Riala.
Om du vill åka buss stannar buss 676 vid hållplatsen "Ledinge trafikplats" längs motorvägen, därifrån är det 2 km lätt promenad till oss.