cbis:2220650

Författarbesök: Anna Laestadius Larsson

  • Prisinformation: Fri entré, boka plats på biblioteket.alunda@osthammar.se
  • Plats: Alunda bibliotek
  • Telefonnummer: 0173-85870
  • Kontaktperson: Alunda bibliotek
  • E-post: biblioteket.alunda@osthammar.se
  • Besöksadress: Marmavägen 12 Postadress: 74730 Alunda
Anna Laestadius Larsson berättar om sitt författarskap. Hon är mest känd för sina historiska romaner med kvinnor i centrum, såsom ”Barnbruden”, ”Pottungen” och ”Räfvhonan”. År 2022 utkom både fackboken ”Alla dessa djäfla qvinnor” och romanen ”Törnrosens triumf”.
WC Handikappanpassat Kostnadsfritt

Information

Anna Laestadius Larsson är en journalist och författare som brinner för kvinnors rättigheter och villkoren för kvinnors liv – såväl i historien som i samtiden. Hon är mest känd för sina historiska romaner med kvinnor i centrum, såsom ”Barnbruden”, ”Pottungen” och ”Räfvhonan”.
År 2022 utkom både fackboken ”Alla dessa djäfla qvinnor” och romanen ”Törnrosens triumf”.
”Alla dessa djäfla qvinnor” har undertiteln ”berättelsen om de första feministerna” och handlar om kvinnor som har visat på orättvisor, protesterat och trotsat hån och hot. Hedvig Charlotta Nordenflycht, Olympe de Gouges och Mary Wollstonecraft är tre kvinnokämpar från 1700-talet som tog striden för alla kvinnors rättigheter. Med hjälp av dessa tre modiga kvinnor berättas en historia om tusen år av bortglömd kvinnohistoria.
”Törnrosens triumf” är en tidsresa till 1800-talets mitt med ett myllrande persongalleri där kända historiska personer som Fredrika Bremer, Wendela Hebbe, Lars Johan Hierta och Carl Jonas Love Almqvist dyker upp. Men framför allt är det berättelsen om Sophie Sager, en ung kvinna som efter att blivit utsatt för ett fruktansvärt sexuellt övergrepp vågade tro på sig själv även när ingen annan gjorde det.
Anna Laestadius Larsson berättar om sitt författarskap och sina böcker, lyfter fram kvinnornas livsvillkor och betydelse i gångna tider, återger spännande kvinnor deras rättmätiga plats i historieskrivning och visar hur historia kan vara något som är angeläget för alla, både tjejer och killar, kvinnor och män.

Arrangör: Östhammars kommun, bokat via Författarcentrum

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

15 November 19:00 - 20:00