cbis:2004668

Föreläsning Jonna Bornemark

Horisonten finns alltid kvar – våga tro på varandra Plats: Norrtälje konsthall, Galles gränd 7 Onsdag 20 oktober kl. 18-19 Entre: 100:- OBS: Förköp och bokning via Visit Roslagen

Information

För varje ny upptäckt, för varje nytt hinder, inser vi hur mycket vi fortfarande inte känner till. Så hur ska vi leva med att vi – trots vetenskapens odiskutabla framsteg – aldrig kommer att besitta all kunskap? Jonna Bornemarks svar är att utveckla det mänskliga omdömet, det som pressats ned av förpappring, floskelproduktion och digitaliseringstro, i jakt på kontroll och mätbarhet. Jonna kommer med handfasta råd för hur vi kan hjälpas åt med att utveckla vårt omdöme. Hur vi genom att göra både mikro- och makromotstånd kan börja våga tro på varandra och skapa ett mänskligare samhälle – och ett mänskligare liv.

Orden mikromotstånd och förpappring får nu sällskap av nya begrepp som den manualiserande klassen och igelkottarna. Detta är en inspirerande och vass föreläsning som påminner oss om vad det betyder att vara människa.

Arrangör: Kultur- och Fritidskontoret

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

20 October 18:00 - 19:00