cbis:1943976

Färsna Gård, Norrtälje

På gångavstånd norr om Norrtälje stad ligger Färsna gård som är en öppen gård. Här finns kafé, toaletter, strövområden, elljusspår, vindskydd, grillplatser samt en skogslekplats.
Barnvänligt

Information

Här kan du strosa omkring i den vackra naturen, hälsa på djuren eller äta picknick i det gröna. På Färsna gård finns fina gamla byggnader samt djur så som kor, grisar, hästar, höns, kaniner, får och getter. Gården är öppen för besök alla dagar året om. På vardagar är det öppet i kafeet.

Färsna gård ägs av Norrtälje kommun och förvaltas av Norrtälje Naturcentrum som driver den som en öppen gård med verksamhet kopplat till småskaligt jordbruk och odling samt utomhuspedagogisk verksamhet med skolor, förskolor och fritidshem.

På Färsna gård har även Veterantraktorklubben Norrtelje många av sina gamla fina traktorer som du kan titta på vid ett besök. Veterantraktorklubben anordnar regelbundet aktiviteter vid gården, som till exempel veterantraktorernas dag i augusti.

Djuren på Färsna gård ägs och sköts av föreningen Färsna 4H. Färsna 4H anordnar även djurkurser och har lägerverksamhet.


Välkomna!


Vägbeskrivning

Färsna gård ligger 2 km norr om Norrtälje busstation.
Åk gärna buss 651 eller kom till fots eller med cykel från tätorten.
Väg 76 mot Grisslehamn, ca 1 km, sväng höger vid skylt Färsna gård. Parkera din bil på parkeringen innan gården.