cbis:2225902

En midsommar- nattsdröm

Lördag 30 september kl. 19.00-22:00 (Inklusive paus) Folkets hus Hallstavik
WC Rökfritt Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Shakespeares saga i Brittens klassiska operaversion visas på Folkets Hus och Parkers biografer. Från Kungliga Operan i Stockholm.
Två unga kärlekspar, mer eller mindre frustrerade, flyr in i skogen för att undkomma konventioner och krav och komma närmare sina sanna jag. Men skogen är inte bara frihet, lust och drömmar – utan också mardröm, djuriskhet och galenskap. I skogen härskar älvakungen Oberon och drottningen Titania, som befinner sig mitt i en äktenskapskris så allvarlig att hela naturen har kommit i obalans.
Trolldom, förvecklingar och förvridna verklighetsuppfattningar gör att allt vänds upp och ned för de kärlekssökande i skogen. En skog som är mer en psykologisk plats än en fysisk, i denna moderna tolkning av Shakespeares odödliga fantasykomedi. Benjamin Britten kortade tillsammans med livskamraten Peter Pears ned Shakespeares text till ett operalibretto och skrev till det drömsk och vacker musik. I Tobias Theorells regi förvandlas den muntra sagan till ett utforskande av det undermedvetna.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

30 September 19:00 - 22:00