cbis:2158273

Den svenska synden + BEST HANDS

Lördag den 25 mars 2023, kl 19:00 Folkets hus, Norrtälje
Handikappvänligt WC Rökfritt Rullstolsanpassat Evenemang för seniorer i Norrtälje kommun

Information

Den Svenska Synden är musikern och artisten Johan Perssons soloprojekt. Med rötter ur den hälsingska folkmusiken och hjärtat i den svenska pop/rockmusiken har han skapat ett fängslande album som inte lämnar någon oberörd.
Johan har ett förflutet som musiker bakom artister så som Lars Winnerbäck, Ulf Lundell, Lisa Ekdahl, Moneybrother m fl och i sin enmansföreställning sjunger och berättar han om livet ute på vägarna och bakom kulisserna.

Best Hands är ett femmanna indieband från Stockholm. Bandet är nystartat men har redan spelat ett decennium ihop i olika konstellationer, senast Westwood sound som har kunnat ses i Norrtälje med omnejd vid några tillfällen tidigare. I början av arbetet med de nya låtarna befann sig bandets låtskrivare i Paris och inspelningen av första singeln “Helo” tog form i en brevväxling mellan replokalen och en vindsvåning i Marais.
Helo, ett felstavat meddelande, handlar om just avstånd och vad det gör med relationer. Den självbetitlade debuten betraktar förhållanden som tystnar och kommunikation som inte riktigt når fram. Den är färgad av tiden den tillkom i och tecknar ett ibland hopplöst landskap. Förestående naturkatastrofer med sina dramatiska konsekvenser och egoistiska entreprenörer som vill fly till Mars står i kontrast med urmödrar som reser sig upp i globala protester. Soundet beskriver de själva en drömsk blandning av folk, shoegaze och crooner rock.

Datum & tid (<% occasionResult.length %>)

25 March 18:00