Kyrkvigsel och borglig vigsel

I Roslagen finns miljöerna som varje år lockar nära 400 brudpar. Bara fantasin sätter gränsen för hur personligt och alldeles underbart ett roslagsbröllop kan bli. I Roslagen kan du välja att gifta dig på en klippa i solnedgången, i en grönskande herrgårdspark eller varför inte i en av alla vackra romantiska medeltidskyrkor.

Kyrkvigsel

I Roslagen finns 40 kyrkor att välja på och de är omtalade för att ha norra Europas förnämsta medeltida konstskatt. Några inbäddade i grönska i vårt vackra landskap, andra direkt vid havet eller någon liten kyrksjö. Du utformar din vigsel tillsammans med din präst. Innan du får gifta dig måste du ta ut hindersprövning hos Skatteverket. Här laddar du ned en ansökan om hindersprövning Skatteverkets webbsida eller ring 0771-56 75 67 för att ställa frågor om hindersprövning.

Borgerlig vigsel

Valmöjligheterna är oändliga för dem som vill gifta sig borgerligt i Roslagen. Vad sägs om att gifta sig i ett anrikt, gammalt rådhus, en brygga vid en insjö eller på en fyrplats i yttersta havsbandet?

Du utformar din vigsel tillsammans med din vigselförrättare. Innan du får gifta dig måste Skatteverket göra en hindersprövning. Du kan ladda ner en ansökan om hindersprövning på Skatteverkets webbsida eller ringa 0771-56 75 67 för att ställa frågor om hindersprövning.

Vigselförrättare i Östhammars kommun

Vigselförrättare i Norrtälje kommun

Vigselförrättare i Österåkers kommun